Ford Kuga: Ladbart for folk flest - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
7 bilder i galleri
Ladbart for folk flest
BILTEST: Andelen ladbare hybrider av nybilsalget er så langt i år nærmest doblet. Derfor plukket vi til denne testen fram fire høyaktuelle familiebiler med stikkontakt.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Først publisert i Bladet BIL nummer 5/2020.

Én av de fire vil være godt kjent: Mitsubishi Outlander tok ledelsen som ladbar allerede ved lanseringen i 2014, og gjennom årene er det blitt innpå 33.000 av dem på norske veier.

De to neste i følget, Volvo XC40 og Peugeot 3008, er kjente, men som ladehybrider nye i år. Ford lot splitter nye Kuga bli ladbar fra første dag.

Dette er biler som dekker de fleste behov. De er alle motorsterke, godt utstyrte, men byr på varierende plass i baksetet og varierende fleksibilitet i innredningen. Ingen av dem er ultrapraktiske som eksempelvis Skoda Karoq.

SAMME RUTE
Alle unntatt Volvo har batterikapasitet til – på papiret - å klare minst 50 kilometer elektrisk rekkevidde, men Volvo var samtidig eneste i testen som faktisk innfridde på lovet rekkevidde.

Alle bilene er kjørt samme rute og like langt med sjåførbytte hver halvtime. Testen startet med fulladede batterier fra temperert garasje. Bilene ble først kjørt på strøm til tomt batteri, men stigningen etter tre mils kjøring ble i tøffeste laget for enkelte av dem. Deretter ble bilene tanket helt fulle med bensin, og forbruket målt som om de var ordinære bensin-/hybridbiler.

Ladehybridenes batterikapasitet er først og fremst definert ut fra EUs 95 grams utslippskrav, og de bonuser det gir produsentene i det samlede CO2-regnskapet å innfri kravet med god margin. I Norge honoreres utslipp ned mot null med store engangsavgiftsfordeler. To av testbilene slipper helt unna avgiften, og kun momsen skiller dem fra kjøpsfordelene til elbilene.

INGEN LADEKRAV
Det stilles ingen krav til å lade batteripakken på ladehybrider. Bilene fungerer akkurat like godt uten å være oppladet, men det ligger store bruksbesparelser i å lade. For testen viser forholdsvis høyt forbruk når bilene kjøres kun som vanlige hybrider. 0,72 til 0,79 liter/mil imponerer på ingen måte.

Plugginnhybrider gis ingen av elbilens bruksfordeler selv om de gjennom aktiv bruk av ladeledningen nærmest fungerer som elbiler på alt annet enn langkjøring.

I de nye kravene Oslo kommune stiller til fremtidige biler gis ladehybridene ingen fordeler, og i bomringer betales samme takst som ordinære bensinbiler.

LES VIDERE:

- Innledning

- Peugeot 3008

- Ford Kuga

- Mitsubishi Outlander

- Volvo XC40

- Testdata

OBS! 
Prisene i testen var gyldige da bladet ble produsert. Du finner alltid oppdaterte priser i vår nybildatabase

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: