Straff? Snakk med FIA - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Straff? Snakk med FIA
Nå har vi oppskriften på hvordan du kan slippe å kjøre race de neste 15 årene: kast en plastbit etter en av konkurrentene du blir forbanna på.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Det er ikke alltid helt lett å se logisk tankegang bak straffer som dukker opp i internasjonal racing.

En av de som virkelig har satt spor etter seg – ikke fordi den resulterte i noe som helst, men på grunn av størrelsen – var den som McLaren fikk i 2007 på grunn av ‘juks’.

De hadde rappa noen tekniske informasjoner fra en konkurrent og ble ilagt en ‘bot’ på 100 millioner dollar. Dessuten ble de fratatt alle poeng den sesongen.

Men førerne deres, Lewis Hamilton og Fernando Alonso fikk lov til å beholde poengene og fortsette å konkurrere. 

De endte på delt andreplass bak Kimi Räikkönen i Ferrari, som var en slags rettferdighet – det var Ferrari som det var bøffa noen hemmeligheter fra.

Men 100 millioner dollar?

Kimi Räikkönen er forresten involvert i den siste merkverdighetene også. På Imola forrige helg ble det en del surr med rødflagg og sikkerhetsbil og usikkerhet om det var stående eller flyende start etter at Hamilton hadde fått reparert bilen sin.

Räikkönen, som har kjørt flere F1-løp enn de fleste, var også usikker – akkurat som pit’en hans – så han la seg for sikkerhets skyld bakerst i feltet etter lederbilen.

Det skulle han altså ikke gjort, han skulle sklidd seg inn på den posisjonen han hadde da rødflagget ble viftet, så han ble strippet for alle poengene sine.

Riktignok ikke så mange, men mange nok til at Alfa-teamet kan komme med blant de teamene som får et skikkelige tilskudd fra felles-potten.

Vi snakker millioner – ikke 100 millioner, men mange. 

I straff for at han i virvaret prøvde å gjøre ting så sikkert og trygt som mulig.

Mens George Russel, som forårsaket hele ballet da ha dro Valtteri Bottas av banen og aktiverte rødflaggperioden, fikk null straff fordi det var en ‘Racing incident’.

Er det rart fansen gir opp å forstå hva som skjer?

Og så var det Luca Corberi da.

En forholdvis lovende gokart-fører med litt italiensk temperament.

I VM-finalen på Lonati i fjor kom en konkurrent borti ham så løpet ble spolert. Etter løpet tok Corberi med seg frontskjørtet og lappa til motstanderen med det. Før det hadde han også vandret over banen et par ganger, mens løpet var i gang.

«Livsfarlig angrep – Avskyelig oppførsel», ifølge et begeistret TV2.

Ifølge FIA: mye verre. 

Det ble en straff som tilsvarer Livsvarig i praksis: 15 års utestengelse fra konkurransekjøring.

Jeg lurer egentlig på om Article 4(ii) eksisterte den gangen Martin Schanche begeistret oss alle både under rallycrossløpene og, ikke minst, etterpå.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: