Wells Vertige – små sportsbiler lever! - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
9 bilder i galleri
Wells Vertige – små sportsbiler lever!
Det er moro når en spennende ny bil dukker opp fra ingenting og overbeviser ved sin første opptreden.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Det første vi hørte om Wells Vertige var en forsiktig pressemelding noen dager før helgens forestillinger på Goodwoods Festival of Speed.

Den har åpenbart vært under utvikling helt siden 2016, og kanskje har tiden allerede løpt fra den. 

For her snakker vi ikke om noe batterielektrisk hyperbil med prestasjoner på hinsiden av Richard Bransons Virgin Galactic transporter.

Vi snakker om en toseters sportsbil på størrelse med en Fiesta, med en vekt nede på rundt 800 kg og med en to-liters på-tvers-montert Ford motor der bak som avleverer 208 hk gjennom seks temmelig manuelle trinn.

Det høres ut som vi kan ønske en moderne Lotus Elise velkommen i en tid der vi trodde den slags var fullstendig utryddet.

Det lille vi vet om historien bak er at Robin Wells hadde en viss suksess innen forsikring i Gulf-området, så han kunne finansiere hele prosjektet selv.

Han hentet tidlig inn Robin Hall. En ingeniør med bil-konstruksjon og -produksjons-praksis fra Rover/BMW og Ford/Jag/LR-sfæren, men med sitt eget konsulentselskap de siste årene.

Her har de bygget et karosseri i kompositt-materialer som sitter på en svært stiv monocoque av stål med en bred veltebøyle oppover og hjelperammer i begge retninger forover og bakover der man hekter på egne parallellogrammer i alle hjørner.

Valget av dekkdimensjoner gjør også at jeg smiler. 205/45 R17 er forholdsvis beskjedent og burde gi mange smil underveis. Gummien er Michelin Pilot Sport 4, og pleier å henge fast selv med beskjedent fotavtrykk.

Utvendige mål er også beskjedne. Fire meter lang og bare 175 cm bred – enda noe hull i trafikken den kan smette gjennom.

Høyden er 114 cm og akselavstanden: 237 cm.  

Dører som oppfører seg litt a la McLaren er egentlig eneste tilløp til teater her – og de har gjort det mulig å sørge for såpass god bruk av tilgjengelig volum at bilen har plass til både reservehjul og mer enn 200 liter bagasje.

Med standard motor snakkes det om litt under fem til hundre og litt over 230 km/t.

Nå er Wells i ferd med å bygge et produksjonsanlegg i Warwickshire – kan man unngå å bli glad i en bil som bygges i Bishop’s Itchington? (Forresten rett rundt hjørnet for der Detroit Electric skulle bygge fabrikk i 2017 og lovte 200 arbeidsplasser. Den har det blitt stille rundt).

Wells lover egentlig ikke noe. Men forteller at de første syv skal bygges hos Hall, mens de venter på å få ‘fabrikken’ i orden.

Den første batchen er allerede solgt til ‘familie og venner’ og skal leveres tidlig neste år.  Deretter skal det bygges 25 ad gangen – kanskje ikke flere enn 25 per år. 

Med en pris på rundt 40.000 pund ville jeg tro at den ventelisten fort blir ganske lang.

Men hvorfor Vertige – fransk for vertigo, svimmelhet?

– Jeg innbiller meg at bilen går såpass bra at sjåføren fort kan bli litt dizzy hvis han hele tiden utnytter hele potensialet, sier skaperen.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: