Stadig mer el på trafikkskolene - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Stadig mer el på trafikkskolene
Dieselbiler har dominert bilparken på trafikkskolene, men nå går stadig flere over til elektrifiserte modeller.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Trafikkskolene i Norge har ifølge OFV drøyt 2800 personbiler som de benytter til opplæring. Av disse er mer enn 60 prosent dieselbiler og 22 prosent bensinbiler. Men også ved trafikkskolene gjør elbilene sitt inntog.

Tradisjonelt har trafikkskolene primært benyttet biler med manuell girkasse siden man må kjøre opp i en slik bil for å få et førerkort som gir mulighet til å kjøre alle biler.

I Norge leveres i dag ni av ti nye personbiler med automatgir selv om mange modeller tilbys med begge alternativer. Når det gjelder elbiler og hybrider leveres disse kun med automat.

At mange unge og andre som skal ta sertifikat nå velger oppkjøring med automatgir, passer inn i bildet som viser at både elbil – og dermed automatgir – er den nye retningen. Ved trafikkskolene velger stadig flere å kjøpe inn elbiler etter hvert som skolebilene byttes inn.

Elbilene topper
Fra nyttår og fram til begynnelsen av august, ble det ifølge OFV registrert 168 nye trafikkskolebiler, og av disse var 71 rene elbiler.

Det er en økning på hele 154 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, og så langt i år er det registrert flere elbiler enn dieselbiler ved trafikkskolene – noe som understreker en ny retning.

Mens det er 63 førstegangsregistrerte nye dieselbiler og 16 ladbare bensinhybrider ved trafikkskolene, er det kun registrert 15 nye bensinbiler.

Henger etter
Av 2815 personbiler ved trafikkskolene, utgjør nå elbilene 322, drøyt 11 prosent. Så er det 1711 dieselbiler, 625 bensinbiler og 110 ladbare bensinhybrider. 

Kjøretøybestanden i Norge totalt er litt over 2,8 millioner personbiler. Av disse er det mer enn 395.000 elbiler, altså en andel på nesten 14 prosent.

– Trafikkskolene ligger litt etter når det gjelder andel elbiler i sin kjøretøypark, sett i forhold til landet totalt. Men samtidig går tallet opp, noe som indikerer at trafikkskolene i økende grad velger elbil. Høyst sannsynlig vil tallet fortsette å øke i takt med at det stadig kommer flere modeller i ulike prissegmenter og størrelser, og ikke minst når opplæring med automatgir blir den nye standarden, sier direktør Øyvind Solberg Thorsen i OFV.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: