Volkswagen Phideon
Styreformann Matthias Müller poserer med Phideon
Volkswagen Phideon

Volkswagen Phideon

Volkswagen Phideon

Volkswagen Phideon

Volkswagen Phideon

Volkswagen Phideon

Volkswagen Phideon

Volkswagen Phideon

VW-luksus for Kina

Feil sted til feil tid? Man kan begynne å lure når Volkswagen benytter Genève-utstillingen til å avduke en luksuriøs Kina-modell.

Publisert Sist oppdatert

Sannheten er nok at Phideon viser fremtidens designretning for Volkswagens mest luksuriøse modeller. Vi vil garantert finne igjen trekk fra denne når det snart dukker opp en ny Touareg, for ikke å snakke om etterfølgeren til Phaeton som fortsatt ligger noen år inn i fremtiden.

Vi viste for noen uker siden spionbilder av en innpakket bil, og vi fikk klare hint om hva vi har i vente gjennom Volkswagen C Coupé GTE Concept på Shanghai-utstillingen i fjor.

Lekre linjer som nå i stor grad overføres til produksjonsmodellen.

Phideon skal posisjoneres over Passat og Magotan, en kinesisk modell basert på forrige generasjon Passat. Bilen er utviklet i Tyskland med bistand fra VW’s kinesiske partner, Saic Volkswagen. Den skal bygges i Kina hvor den lanseres i årets tredje kvartal.

Bensin og plug-in
Bilen skal tilbys med tre alternative drivlinjer, og det er toppmodellen Phideon 3.0 TSI 4Motion med 300 hk og 440 Nm som står på scenen i Genève. Modellen skal også tilbys med en toliters firer i kombinasjon med forhjulsdrift.

Siden kommer også en hybrid drivlinje, og om den tilsvarer pakken vi møtte i konseptbilen kan vi forvente en samlet effekt på 245 hk / 500 Nm og en elektrisk rekkevidde på 50 kilometer.

Phideon er første Volkswagen-modell på den fleksible MLB-plattformen som blant annet benyttes av Audi Q7 og som vil ligge under A6, A7 og A8 og flere store modeller fra Gruppen etter hvert som disse lanseres.

Bilen har en lengde på 505 cm, er 187 cm bred og bygger 148 cm i høyden.

Det betyr at den er stor nok til å bli sjåførkjørt når eieren ikke ønsker å sitte bak rattet selv – et viktig poeng for å lykkes hos rike kinesere.

Powered by Labrador CMS