Zeekr 001

Starter i Sverige og Nederland

Nok en Volvo-slektning til Europa

Geelys luksusmerke Zeekr varsler at de etablerer seg i Europa. Først ut er Sverige og Nederland der salget starter i årets fjerde kvartal.

Publisert Sist oppdatert

De første modellene som lanseres på vårt kontinent er Zeekr 001 og Zeekr X. Førstnevnte betegnes som en eksklusiv shooting brake med rekkevidde på cirka 600 kilometer, mens Zeekr X er en urban SUV og tvillingmodell til Volvos kommende EX30.

Modellene kommer på markedet i Sverige og Nederland mot slutten av 2023, og flere land og modeller vil følge i løpet av kort tid, lover produsenten i en pressemelding.

Lothar Schupet, kommersiell direktør i Zeekr i Europa, har bekreftet til vår søsterpublikasjon BilNytt.no at de regner med å starte salget her tidlig neste år, og skal ha showroom i Oslo.

Begge modellene bygges på Geelys dedikerte elbilplattform SEA – noe som innebærer avansert teknologi med mulighet for lang rekkevidde og rask lading.

Bilene er utviklet ved Zeekrs design- og utviklingssenter i Göteborg av et dedikert team bestående av over 1500 ingeniører og designere.

(Saken fortsetter)

Zeekr 001
Zeekr 001
Zeekr 001
Zeekr 001
Zeekr 001
Zeekr 001
Zeekr 001
Zeekr 001
Zeekr 001
Zeekr 001
Zeekr X
Zeekr X
Zeekr X
Zeekr X
Zeekr X
Zeekr X

Merkets europeiske hovedkvarter er lagt til Amsterdam i Nederland, og her vil selskapet ha et lederteam som har hatt toppstillinger hos andre produsenter av luksusbiler. Spiros Fotinos, en erfaren leder med lang fartstid i bilbransjen, blir Zeekr Europes administrerende direktør.

Les mer om Zeekr i vår forhåndsomtale:

Powered by Labrador CMS