Smart blir større

Planene for Smart er ganske ekspansive i år. Derfra skal det komme 180.000 biler (125.000 i fjor) og det er nok ikke først og fremst fordi vi kan regne med en offisiell norsk Smart-import i 2004.

Publisert Sist oppdatert

Men i mellomtiden får vi sitere Philipp Schiemer, ansvarlig for salg derfra, men i sjefens fravær – Andreas Renschler gjorde en mislykket saneringsjobb hos Mitsubishi i Japan – har han også vært Smarts øverstkommanderende.

Han sier at han regner med omsetning som overstiger 2 milliarder Euro i år. I 2003 var det tallet 1,35 milliarder – vi snakker med andre ord om en økning på nesten 50 prosent.

Produksjonsøkningen blir nesten like stor, så derfor er det egentlig underlig at omsetningsprognosen er såpass beskjeden. For de bilene det skal økes med er adskillig dyrere enn utvalget de solgte i fjor. Forfour er på markedet i disse dager, og den skal det pushes 50.000 eksemplarer av. Den burde gitt større utslag på omsetningen.

Schiemer snakket også varmt om den kommende Formore (som også blir døråpner til det amerikanske markedet) - i 2006 skal den være klar.

Og apropos 2006: midt oppi alt dette var noen ufine nok til å spørre om inntjening. Men den avdelingen er også utsatt igjen. Først i 2006 er det tegnet inn en fortjeneste på denne virksomheten.

Powered by Labrador CMS