-
Auto-Benz AS:
Bilmekaniker
-
RG Mobility AS:
Takstmann
-
Motor Forum AS Bergen:
Ettermarkedsleder
-
Motor Forum AS Telemark:
Regnskapsansvarlig
-
Werksta Bergen Åsane:
Verkstedleder
-
Bilia X:
Servicemarkedssjef, Xpeng Lørenskog
-
Toyota Asker og Bærum:
Handover / produktspesialist
-
Solaris Norge A/S:
Mekaniker til tungbil, buss søkes
-
Flex1One AS:
Driftsansvarlig
-
Team Verksted AS:
Mekaniker Steinkjer
-
RG Mobility AS:
Key account Manager
-
Hyundai Motor Norway:
Regional Sales Consultant
-
Bilservice AS:
Bilmekaniker
-
Møller Bil Skadesenter Alnabru:
Bilskadereparatør
-
Rettedal Bilkontroll AS:
EU-kontroll, produksjon og lager, kombinert stilling
-
Volvo Car Stor-Oslo:
Salgssjef Volvo Car Ryen
-
Tide Verksted AS, Avdeling Voss:
Mekaniker tyngre- og lette kjøretøy
-
Team Verksted AS:
Delelager/kundemottak
-
Autoringen Oslo AS:
Takstmann
-
Motor Forum AS, Oslo:
Teamleder Verksted
-
Tide Verksted AS:
Mekaniker
-
Volvo Car Stor-Oslo:
Nybilselger
-
Andresen Karosseri AS:
Biloppretter
-
Bilhuset Viken AS:
Teknisk Leder
-
Bilco Hønefoss AS:
Mekaniker
-
Tide Verksted AS:
Mekaniker
-
Erik Arnesen Helsfyr:
Bilmekaniker
-
Hovfaret 17B:
Ledige kontorplasser
-
Bilforlaget AS:
Vaktsjef/journalist
Siste Cosworth-rest selges
Cosworth er en motorbygger med lange tradisjoner. Historien om deres første Formel 1 motor er et eventyr, det de har gjort der de siste årene er ikke like gloriøst, og den forretningsmessige delen er mer enn forvirrende. Og nå har Audi (av alle) solgt sin del av Cosworth til Mahle (av alle).
Coventry Climax hadde lenge vært en solid leverandør til Formel 1 byggesett-konstruktørene, men de begynte å rote seg bort i sine egne konsepter. En H 16 motor begynte å bli i meste laget, så da Ford kom med en utrolig liten bøtte gull (liten i Formel 1 sammenheng) og ba dem bygge en Formel 1 motor til Lotus, begynte eventyret for alvor. Vi er nå i slutten av seksti-årene, og Cosworth ble ikke bare motorleverandør til en rekke Formel 1 team, de begynte også med motorer til de lavere bilsportklassene, samtidig som de lånte navnet sitt til en rekke sportslige produksjons-Forder.
Historien fyller mange bøker (som allerede er skrevet) men de siste årenes er foreløpig bare oppbevart i avisutklipp og overføringskontrakter. Ford overtok sakte og sikkert hele selskapet, men så forsvant det ut av huset da tyskerne begynte å lukte på engelsk bilindustri. Via underlige veier endte Cosworth opp i Vickers-konsernet men ble solgt til Audi i 1998 for 117 millioner pund. Det var bare en liten del av Audis investeringer som lå i bunnen for deres seiersrike inntreden på Le Mans – både motoren og den utrolige gearkassen i RS6 ble utviklet og bygget av Cosworth.
Men denne Le Mans innsatsen kom fra Cosworth Technology Ltd. Den andre delen av selskapet, som egentlig drev med racermotorer – Cosworth Racing – ble solgt tilbake til Ford. Da Ford tidligere i år begynte å kvitte seg med sine racingengasjementer, solgte de Racing til Kevin Kalhoven og Gerald Forsythe som i dag driver Cosworth Racing med kontorer både i England og USA og der en del av den profitable virksomheten er å bygge nye deler til, og restaurere, de gamle DFV-motorene som brukes i historisk racing i dag.
Men mens Ford rotet med sitt var den andre delen, Technology, ivrig opptatt av å løse oppgaver for sine tyske eiere. Det gjorde de både med entusiasme og suksess, men nå finnes det tydeligvis ikke flere oppgaver tilbake, for på juleaften ble selskapet solgt fra Audi til tyske Mahle.
Mahle er først og fremst kjent som produsent av stempler og andre motorkomponenter, men – som vi har fortalt om tidligere i år – sysler de også med motorkonstruksjoner. De har bygget en herlig mikroracing-motor, og har åpenbart appetitt på mer originalt konstruksjonsarbeide.
Den Cosworth-biten de kjøpte har 970 ansatte og omsatte for mer enn 150 millioner dollar i fjor. Mahle er litt større, de er blant verdens 30 største bilindustrileverandører og omsatte for 3,2 milliarder euro i fjor. Det ble ikke gitt noen detaljer om hva Mahle hadde betalt eller hva deres planer bak overtakelsen egentlig er.