Gunstig Leaf

Er det sjeldent du kjører mer enn 175 kilometer på en dag? I så fall bør du vurdere en Nissan Leaf. Rimeligere transportmiddel skal du lete lenger etter.

Publisert Sist oppdatert

De norske Nissan-forhandlerne starter salget av elbilen Leaf til høsten. Dermed er Norge det niende markedet i Europa som får tilgang til den nye elbilen med egenskaper tilnærmet en ordinær bil i kompaktklassen.

Leaf får en prislapp på kr 255.000 – omtrent det samme som en vanlig bil i Golf-klassen, og bare litt mer enn hva du må ut med for de vesentlig mer kompakte modellene fra Mitsubishi, Citroën og Peugeot.

Prisen inkluderer batterier med en garantert levetid på fem år / 100.000 kilometer, fem års abonnement på Nissans unike telematikksystem og veihjelp tilpasset elbilers behov. Nissan anslår driftskostnadene til ca kr 1,20 per mil, hvilket er bemerkelsesverdig lavt.

LES: Vår prøvekjøring av Nissan Leaf

Elbiler er fritatt for moms og engangsavgifter, det samme gjelder parkerings- og veiavgifter. I tillegg kan man kjøre i kollektivfeltet og lade bilen gratis på spesielle P-plasser.

- Vi er sikre på at Nissan LEAF, med sin praktiske familiestørrelse, null utslipp og svært lave driftskostnader, vil appellere til kundene i Norge, slik som den har appellert til mange tusen andre kunder rundt om i verden, sier Guillaume Cartier, administrerende direktør i Nissan Nordic Europe.

Nissan LEAF leveres med klimaanlegg, navigasjon, ryggekamera, hurtigladingskontakt og en innovativ smarttelefon tilkobling.

Smarttelefontilkoblingen lar brukerne fjernstyre oppvarming og kjøling av bilen ved hjelp av mobiltelefonen mens den er koblet til strømnettet, noe som bidrar til bedre rekkevidde for bilen.

Bilen leveres også med følgende utstyr for det nordiske klimaet: oppvarmede for- og bakseter, oppvarmede speil, oppvarmet ratt og batterivarmesystem.

Nissan Leaf ble kåret til Årets Bil i Europa og Verden, og den har oppnådd fem stjerner i EuroNCAPs kollisjonstest.

PS!
Befinner du deg i Oslo-området kan du se og prøve Nissan Leaf på Aker Brygge i perioden 29. juli til 4. august.

Powered by Labrador CMS