Best i bilspill

Ole Steinbråten ble tidenes første vinner av Bilsport Online Racing Cup.

Publisert Sist oppdatert

Ole Steinbråten fikk overlevert premien av Holm Jacob Matheson, Leder for NBF Talentutvikling

En nervepirrende finalerunde på Oslo Motor Show avgjorde Norges Bilsportforbunds simulator-konkurranse. Nå kan 14-åringen fra Gol glede seg til en tur til Spania hvor han får teste en ekte racerbil.

Bilsport Online Racing Cup er en konkurranse som har foregått gjennom høsten. I første fase kunne ungdom mellom 14 og 18 år kvalifisere seg ved å sette en tid hjemme.

Nesten to hundre håpefulle meldte seg på konkurransen i håp om å stikke av med hovedpremien: En tur til Spania for å teste en Shortcar Bandit i regi av Shortcar AS i to dager på Cartagena-banen.

De seksten førerne med best tid samt to såkalte wildcards ble så plukket ut til å kjøre semifinaler mot hverandre. Dette ble også gjort hjemmefra, og de fire beste fra hver semifinale gikk altså videre til helgens superfinale på Oslo Motor Show.

Under helgens finale kjørte deltagerne i simulatorer med full bevegelse, levert av Drammen Racing Senter, og nervene var til å ta og føle på allerede før start.

Finalene ble kjørt som utslagsrunder hvor to og to førere kjørte mot hverandre – før det hele kulminerte i en superfinale. Både Ole Steinbråten og sølvmedaljøren Kristian Marthinsen fra Røyken leverte jevnt gode resultater gjennom konkurransen, uten å gjøre feil.

I den seks runder lange finalen på den fiktive Blackwood GP-banen var det lenge veldig jevnt. Flere forbikjøringsforsøk ble foretatt, men Steinbråten holdt Marthinsen bak seg.

Etterhvert gjorde en feil fra Marthinsen også at Ole Steinbråten fikk et godt forsprang. Dette holdt han helt inn i mål, og idet han krysset mållinjen slapp han jubelen løs.

Dermed skal Steinbråten i april reise til Spania og Cartagena for å teste en Shortcar Bandit. Med seg på turen har han også racerfører Tommy Østgaard som vil fungere som trener for den unge hallingdølen.

- Det er helt sykt. Jeg gleder meg veldig, sa Ole på spørsmål om hva han tenker om premien.

Bilsport Online Racing Cup har vært arrangert av Norges Bilsportforbund, og er et rekrutteringstiltak i regi av NBF Talentutvikling. Leder for satsingen i NBF, Holm Jacob Matheson, var strålende fornøyd med både finalistene og finalen.

- Disse unge førerne er allerede gode ambassadører for bilsporten, og alle finalene bød på veldig mye god kjøring. Nå satser vi på at dette er et konsept vi kan utvikle videre i årene som kommer, sier han.

Powered by Labrador CMS