Alpinlegender skal konkurrere i Porsche

Axel Lund Svindal har lagt alpinhjelmen på hylla, men nå finner han frem ny hjelm for å slåss mot en annen alpinlegende.

Publisert Sist oppdatert


Det norske alpinesset er ambassadør for Porsche, og blant oppdragene for neste år er deltagelse i Porsche Sprint Challenge Scandinavia. Der blir han teamkameraet med ingen ringere enn Ingemar Stenmark – en av de mestvinnende alpinister gjennom tidene.

– Jeg gleder meg veldig til å delta i Porsche Sprint Challenge Scandinavia, og jeg må innrømme at jeg ble overrasket da Ingemar og Porsche spurte om jeg ville delta. Jeg har ikke mye erfaring fra racing, men jeg liker nye utfordringer, sier Aksel Lund Svindal.

Den tidligere OL- og verdenscupvinneren i alpint er vant til stor fart i skibakken, men på en racerbane er han nybegynner.

– Jeg gjør dette først og fremst for moro skyld, og har ingen store ambisjoner. Men når jeg først gjør noe, så er jeg også opptatt av at det skal gjøres ordentlig. Så jeg kommer til å være så godt forberedt som jeg får tid til, men jeg har også mange andre jern i ilden, forteller Svindal.

Blant annet har han tatt over for Dag Erik Pedersen som programleder i Mesternes Mester etter at Axel selv gikk seirende ut av konkurransen i fjor.

Serien strekker seg over syv løpshelger, og Axel er usikker på hvor mange han får tid til å være med på. Men en ting er klinkende klart – han stiller til start sammen med Stenmark når den norske runden kjøres i forbindelse med Porsche-festivalen på Rudskogen i september.

I Porsche Sprint Challenge Scandinavia deltar alle med Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport, og mesterskapet består av både unge talenter og eldre førere som er med for moro skyld.

En av de sju løpshelgene er altså på Rudskogen, mens de resterende seks blir arrangert i Sverige der sesongen starter på Anderstorp den 13. og 14. mai.

På de samme løpshelgene kjøres også Porsche Carrera Cup Scandinavia. Ingemar Stenmark kjørte også årets sesong Porsche Sprint Challenge Scandinavia og gleder seg til å få Svindal som teamkamerat.

Powered by Labrador CMS