Seier for Stian Paulsen

Stian Paulsen tok en suveren seier i lørdagens race i Seat Leon Eurocup på Nürburgring. Dermed leder han også serien.

Publisert Sist oppdatert

En hoppende glad Stian Paulsen øverst på seierspallen:

Stian hadde sikret seg pole position i fredagens kvalifisering, og i lørdagens race stakk han i tet allerede i starten. Denne posisjonen holdt han gjennom hele løpet og vant til slutt med en margin på 7,5 sekunder til nærmeste utfordrer.

Nordmannen viste seg som en mester på den regnvåte banen og tok med dette sin andre seier for året og den femte totalt i serien.

Stian drifter sitt eget team med hjelp fra en kameratgjeng, i tøff konkurranse med profesjonelle team.

Med seieren gikk Stian Paulsen til tet i cupen med 63 poeng, 5 mer enn nærmeste utfordrer, Pol Rosell.

-Jeg er meget fornøyd og visste fra start at jeg hadde gode muligheter for seier om jeg holdt bilen på veien under de vanskelige forholdene, sier Stian.

-Jeg var komfortabel på tross av været. Allerede på første runde åpnet jeg en luke på mer enn et sekund til resten av feltet, så jeg visste at jeg kunne kjøre i et tempo som tok vare på dekkene gjennom løpet. Det gikk mykt og fint, og jeg trengte aldri pushe for hardt.

Seier i lørdagens løp betydde at Paulsen fikk startspor åtte i søndagens løp mens hans nærmeste utfordrer, Pol Rosell, hadde startspor to.

Rosell hadde en avkjøring allerede på første runde og måtte bryte. Stian hadde også et sammenstøt med en konkurrent i forsøk på en forbikjøring. Bilen fikk skader i fronten etter sammenstøtet, men Stian klarte mesterlig å forsvare 7. plass gjennom 11 av løpets 12 runder.

Han måtte imidlertid bryte på aller siste runde og ble dermed poengløs i dette løpet. Det gjenstår to løpshelger av årets sesong for Stian Paulsen, Monza 3. og 4. oktober og Barcelona 31. oktober og 1. november.