Stian Paulsen debuterer i ny serie

Stian Paulsen skal i år konkurrere i den nystartede serien TCR Europa. De første løpene kjøres i helgen, men Fredrikstad-gutten har foreløpig ikke fått start på motoren.

Publisert Sist oppdatert

Bilen er den samme han har konkurrert med de siste sesongene, men i år har den byttet navn fra Seat Leon til Cupra TCR i forbindelse med at Seat har etablert Cupra som eget merke.

Før avreise med Kiel-fergen mandag hadde vi en prat med Stian, og da fortalte han at motoren i den nyoverhalte bilen ikke startet.

– Men vi regner med det ordner seg når vi kommer frem til Paul Ricard i Syd-Frankrike. Der får vi også noen nye deler som skal på plass før treningen starter på fredag, fortalte den evige optimisten til BilNorge.

Det har vært en hektisk innsats for å få bilen klar, for i tillegg til å kjøre bilen drifter også Stian sitt eget team og står selv for mesteparten av finansieringen.

– Ambisjonene for helgen er å få med seg noen poeng, men det blir tøft nok ettersom vi ikke har fått testet i det hele tatt før sesongstart. Konkurrentene mine har testet mye, og det tar dessverre tid for meg å ta igjen, sier Stian.

Det er påmeldt 26 biler fordelt på syv merker til helgens løp på Paul Ricard. Det kjøres to frie treninger á en halvtime fredag.

Lørdag kl. 9.55 kjøres kvalifiseringen, og det er det viktig å skaffe seg en best mulig startposisjon for løpene som kjøres lørdag kl. 14.40 og søndag kl. 15.50.

Les mer om Stian Paulsen og TCR Europa i vår forhåndsomtale

Du kan følge løpene live på: http://tcr-series.tv/

Stian Paulsen på BilNorge.no: www.bilnorge.no/stianpaulsen

Powered by Labrador CMS