Stian Paulsen i heftig Seat

Racerføreren Stian Paulsen (22) fra KNA Indre Ytre Østfold er klar for nye, spennende utfordringer. Aldri før har han sittet bak rattet i en mer kompetent racerbil enn når han ruller ut på Formel 1-banen Monza i en Seat Leon med over 300 hk under panseret denne helgen.

Publisert Sist oppdatert

- Det er bare å innse at dette er det råeste jeg har kjørt løp med noen gang. Jeg føler en blanding av forventning, glede og litt frykt foran debuten på Monza, sier Fredrikstad-gutten som de siste årene har spesialisert seg på såkalte merkescuper rundt i Europa.

Han har kjørt VW Polo Cup i Tyskland og Renault Clio Cup i Belgia, men disse bilene har ikke vært i nærheten av det han nå skal mestre. Nå snakker vi om en skikkelig racerbil.

- Det er mye krefter i motoren, og det hele er svært avansert med sensorer over alt i bilen slik at man kan lese av enhver liten detalj på en PC etter å ha kjørt. Bilene har en to liters turbomotor på 305 hk og det er en elektronisk girkasse med girvekslere på rattet, kan Stian fortelle.

I går fikk han sine første runder med bilen på den kjente formel 1-banen Monza ved Milano.

- Bilen er helt ny. Vi hentet den hos Seat i Barcelona for en snau uke siden, og jeg må innrømme at jeg vil bruke denne første helgen til å gjøre meg kjent med den. Jeg har ikke satt meg noen sportslig målsetting for helgen, men jeg skal ikke bremse feltet heller, gliser en spent 22-åring.

Det er ikke mindre enn 27 førere som er påmeldt i Eurocupen som kjøres sammen med VM-serien World Touring Car Championship (WTCC). Det er seks runder som skal kjøre, og det to finaler i hver runde. Dermed 12 løp totalt. Løpene kjøres på kjente racerbaner i Europa, og det er kun to av dem Stian Paulsen kjenner fra tidligere.

- På Monza har jeg for eksempel aldri kjørt. Jeg har kun kjørt på Zolder i Belgia og Oschersleben i Tyskland av de seks banene vi skal konkurrere på. Paulsen kjenner heller ikke godt til sine konkurrenter i den nye klassen.

- Jeg har konkurrert mot en russisk fører som er med i VW Polo Cup tidligere, ellers vet jeg ikke mye om konkurrentene. Det jeg vet er at det er høyt nivå, og at jeg ikke kommer til å få noe gratis. Men jeg håper å bite fra meg og være med blant de øverste etter hvert, sier Stian Paulsen.

Det er tredje året SEAT Leon Eurocup kjøres, og alle løpene sendes på TV-kanalen Eurosport. Førstkommende søndag sendes lørdagens løp i opptak på Eurosport2 klokken 10.15. Deretter sendes søndagens løp direkte fra klokken 10.45 på samme kanal.

Terminlisten for SEAT Leon Eurocup:

23. mai, Monza, Italia

20. juni, Zolder, Belgia

18. juli, Brands Hatch, Storbritannia

1. august, Brno, Tsjekkia

5. september, Oschersleben, Tyskland

19. september, Valencia, Spania

(Kilde: Pressemelding)

Powered by Labrador CMS