Tre småbiler med ambisjoner
Tre småbiler med ambisjoner
Tre småbiler med ambisjoner
Tre småbiler med ambisjoner

Småbiler med ambisjoner

Du trenger ikke jobbe i omsorgsbransjen for å kjøre dagens moderne småbiler. Våre testbiler står godt på egne hjul, ikke bare som nummer-to-bil i familien.

Publisert

Det er lett å føle seg litt spaltet når man skal vurdere hvor mye som egentlig har skjedd med småbiler de siste 30 årene.

Parkér en Ford Fiesta ved siden av en de aller første Fiestaene, eller en Fiat 127 fra 1975, så kan det være behov for å revurdere om utviklingen egentlig har gått med kjempeskritt, i hvert fall når det gjelder praktisk utforming.

Samtidig har det selvsagt skjedd utrolig mye når det kommer til sikkerhet, komfort og følelsen av å kjøre en bil.

Les mer om Ford introduksjon av Fiesta i USA

Tre nye

Kumpanene i testen er alle relativt nye på markedet. Selv om de på mange måter er like, er det ikke noen tvil om at man har forskjellige forventinger ut fra den utstråling og image som merket og modellen har.

Fiesta fremstår som langt mer av et designobjekt enn for eksempel Hyundai, som snarere utstråler store mengder nøkternhet.

Honda Jazz er testens praktiske alibi – den har klare MPV-trekk uten å være like rendyrket som for eksempel nykommeren Citroën C3 Picasso. Felles for dem er tre overraskende gode kjøreegenskaper.

Riktignok merker man fort at motorkraften er noe begrenset når man tar bilene ut på landeveien, men i daglig bruk fungerer de svært godt – også på litt lengre turer.

For en byfamilie med evnen til å pakke lurt, kan de være familiens eneste bil. Men de fleste vil nok fortsatt se på dem, som vi har gjort tradisjonelt, som en bil nummer to som ikke skal ta de store langturene, men som er mer enn nok til småkjøring.

Ha også i bakhodet at dette er biler som er relativt billige i innkjøp, og som holder seg godt i verdi. De er lette å omsette selv i et tregt bruktmarked, fordi det er mange som har penger til og behov for en slik småbil.

(Testen ble først publisert i Bil nr 4-2009)

TIL DEL 2

LES OGSÅ:

Del 1: Småbiler med ambisjoner

Del 2: Når utseendet teller

Del 3: Forskjell på veien

Del 4: For rolig tempo

Del 5: Konklusjon og data

Data og poeng Ford Fiesta

Data og poeng Honda Jazz

Data og poeng Hyundai i20

Powered by Labrador CMS