Skoda Octavia
Skoda Octavia
Skoda Octavia
Skoda Octavia
Skoda Octavia
Skoda Octavia
Skoda Octavia
Skoda Octavia
Skoda Octavia
Skoda Octavia
Skoda Octavia
Skoda Octavia
Skoda Octavia
Skoda Octavia

Skoda Octavia

Kompakte stasjonsvogner har blitt fullverdige familiebiler. Vi lot nykommeren Opel Astra prøve seg på storselgerne Volkswagen Golf og Skoda Octavia. Volvo V50 fikk jobben som målestokk for interiørkvalitet og jakt etter premiumfølelse.

Publisert Sist oppdatert

- Innledning

Den moderne utgaven av Octavia er bilen som fremfor alle har bidratt til å løfte Skoda svært høyt på salgsstatistikkene, ikke bare i Norge.

Fortsatt fremstår den på samme måte; solid, praktisk og nøktern uten å være spartansk. På mange måter en bil som speiler nordmenn slik de liker å se på seg selv.

Nøktern

Octavia er da også en bil for den som ønsker å uttrykke norsk fornuft og nøkternhet.

Samtidig har den under skallet fått svært mange av de fasilitetene og utstyret som vi kjenner fra Volkswagen og Audi. Et bilvalg der man ikke stikker seg frem, men du trenger ikke å ofre noe – det er en fin kombinasjon.

Det merkes imidlertid at Octavia begynner å trekke litt på årene. Til tross for noen oppgraderinger virker den litt gammelmodig. Kanskje er det årsaken til at den ikke henger helt med sammenlignet med de andre bilene i testen.

Likevel fremstår den fortsatt som et svært fornuftig bilvalg, særlig for den som kanskje ikke først og fremst er opptatt av kjøredynamikk, men mer av praktiske løsninger.

Plassvinner

Octavia er bygget på samme lest som Golf, men har mer plass i baksetet og et bagasjerom som er lett å utnytte. Viktige elementer for en barnefamilie.

På plass i forsetene sitter man ikke like godt som i de andre bilene i testen. Det er på ingen måte dårlige seter, men de føles litt hardere slik at man ikke kommer «ned» i setet som for eksempel på Astra.

I baksetet derimot er det god plass til to, og grei plass til tre, i hvert fall når vi snakker om barn.

Et annet pluss for Octavia er at den har gode tall når det kommer til lastevekt. Sammenlignet med Golf har den 90 kilo høyere lastevekt, hele 600 kilo, noe som gjør at den virkelig lever opp til tittelen hverdagshelt.

Fint med DSG

Toclutchkassene er kommet for å bli. De er bra for forbruk og behagelige å kjøre med. DSG-kassene fra Volkswagen har ledet an, og er i dag de klart beste du finner i vanlige familiebiler.

Motoren er den nye 1,6-litersdieselen som også sitter i Golfen i testen. Den er støysvak og sterk, men kjennes ikke så fleksibel som motoren i Volvo. Den er heller ikke like sterk, til gjengjeld leverer den gode forbrukstall, både i teori og praksis.

Kjøredynamikken til Octavia er som det meste annet med bilen vektet mot det trygge. Komforten er grei, men støybildet føles litt mer slitsomt enn i konkurrentene selv om tallene ikke skiller mye.

Mange velger Octavia med firehjulstrekk, det gjør at den vil være attraktiv både som ny og brukt i lang tid fremover. Nå kommer da også kombinasjonen DSG og firehjulstrekk i 140-hestersversjonen denne våren.

LES VIDERE:

- Opel Astra

- Volkswagen Golf

- Volvo V50

- Konklusjon

- Testvurdering og poeng Opel Astra

- Testvurdering og poeng Skoda Octavia

- Testvurdering og poeng Volkswagen Golf

- Testvurdering og poeng Volvo V50


Powered by Labrador CMS