ItaliaChrysler går for kunst. Moderne!

Jeg nevnte det etter Bologna-utstillingen i fjor. Standen til Chrysler er den mest praktfulle jeg noensinne har sett på noen bilutstilling. De brukte Andy Warhol som lede-tema. Nå fortsetter de å vise kunstinteressen sin.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere i år viste jeg dere noen bilder fra Møbelmessen i Milano. Blant annet Lexus' og Minis engasjement i Triennalen - et sentrum for moderne kunst. Nå skal Chrysler inn der i et prosjekt som kalles for "Den moderne bilen presenterer moderne kunst".

Skjønt moderne - det italienske ordet er Contemporana - kontemporært, og det stemmer bedre, for kunstneren er ikke skremmende moderne. Dessuten tilhører han dem som er i ferd med å komme på moten igjen, de som lager kunst man kan henge på veggen.

Det har vært hyperrealistene og Andy Warhol som har dominert denne delen av Triennalen til nå. Men nå som Chrysler kommer inn, skal også den amerikanske 80-års maleren Keith Haring (jeg vet det ikke passer med en CD med julesanger som jeg satte på nå, men det er han som har tegnet coveret!) inn.

Han var en nøkkelfigur i den figurative 80-talls scenen i New York, noe som blir vist med verkene hans, og Chrysler har også laget en praktvideo om hans virke helt frem til han kom til Italia og gjorde Tuttotondo i Pisa. Det ble hans siste verk.

Det er vel ikke sikkert at Chrysler selger så mange flere biler på grunn av dette, men dagens Chrysler og Keith Haring står glimrende sammen. Ta en tur ut i parken og se når dere er på vei mot Ferrari-fabrikken. Og ta samtidig et lite glass på den moderne, utendørs Fiat-kaféen.

Powered by Labrador CMS