Citroën i LA

Dersom du rotet deg inn på bilutstillingen i Los Angeles, fant du kanskje en Citroën C4 der. Er Sitronen på vei tilbake til USA?

Publisert Sist oppdatert

Noen av de største DS-fanatikerne i verden finner vi i California. Ikke noe sted i verden har den Maserati-motoriserte SM vært bygget om i så mange versjoner som i California. Det er bare 2 år siden jeg så en AMI 6 der – jeg tror ikke jeg har sett den modellen noe annet sted etter det.

Så kanskje det er logisk at Citroën er tilbake der, med noe såpass avansert, og Citroënsk, som en C4.

Dessverre er det ikke derfor den sto der. Den ble hentet over fordi den – et par skritt unna Hollywood, - skulle motta bilglassets Oscar.

Jeg tøver ikke, Solutia heter en meget stor produsent av laminert glass. De har bestemt seg for å gi C4 en utmerkelse for den glupe måten den benytter glasset på. Ikke bare dreier det seg om taket, som kan leveres nesten 100 glassert, men det dreier seg også om detaljer som frontruta, der en stor grad av fotgjengerbeskyttelse er bygget inn i både form og substans. Bruken av en ny metallfolie som reduserer UV-stråling i meget stor grad, uten å gjøre noe med utsikten blir også nevnt. Dessuten tar juryen med i betraktning at alle disse tekniske finessene også tar seg veldig bra ut, designmessig.

Etterlengtet
Nå hadde jeg kanskje ikke nevnt dette, dersom det ikke hadde vært for en annen amerikansk Citroën-referanse:

I et oppslag om ”De 10 europeiske bilene vi gjerne skulle hatt her nevner Automotive News, og mer autoritativ kan du vanskelig bli, spesielt C6. ”Så fattig det amerikanske bilmarkedet er når vi mangler fransk flair”, skriver de, og fortsetter:

”C6 er en lounge på hjul… Det nye flaggskipet gjenskaper de fantastiske ikke-konforme eksteriørene som gjorde merket berømt. Denne største Citroënen noensinne er et forfriskende alternativ til tyske luksus sedaner. …… Slike fantastiske kjøreegenskaper og evnen til å flyte over veiens ujevnheter med dunpute-kvalitet, er akkurat hva vi kunne hatt behov for her oppe i vårt snøbelteområde”.

(Automotive News holder til i Michigan.)

Kanskje Citroën snart oppdager at de vil ønskes velkommen tilbake?

Powered by Labrador CMS