LA med ny anti-Detroit strategi

Den kommende januar blir siste gang Los Angeles holder sin bilutstilling rett før Detroit åpner sine dører. For at LA skal komme bedre til orde, forsøker de seg med november neste gang.

Publisert Sist oppdatert

”A new beginning kaller LA-arrangørene sitt nye grep. Det er nok nødvendig å gjøre noe, for denne praktfulle utstillingen, som attpåtil arrangeres i et miljø som er ganske attraktivt – hvilket man ikke akkurat kan si om Detroit – er kommet helt i skyggen av storebror i snøfylte Michigan.

Merkelig, egentlig, for alle bilfabrikkene i hele verden bruker jo California som det store testområdet for nye produkter, og som inspirasjonskilde for alt som skal komme. Men bilutstillinger er ikke veldig aktuelt der.

Før nå, håper arrangørene. Ved å legge den til november håper de å gi bilfabrikkene bedre tid til å planlegge en skikkelig innsats der også, og ikke bare tenke Detroit. OICA, den internasjonale bilprodusentforeningen som også tildeler nasjonene utstillingsdatoer, har gitt den neste LA-utstillingen ”internasjonal status. Hvilket i seg selv er en bekreftelse på at det å flytte datoen var veldig riktig.

Et muntert resultat av denne endringen blir at bilutstillingen i Los Angeles i økende grad begynner å likne på amerikanske bilmodeller. Det blir nemlig 2007-utstillingen som skal holdes i november 2006! Det blir derfor også 100 års markeringen for arrangementet. Den første fant sted i januar 1907, i Morley’s Skating Ring. Dagens LA Convention Centre er rett rundt hjørnet for der den første fant sted.

Powered by Labrador CMS