Ny dieselgenerasjon fra Opel

Opel lanserer nye, renere dieselmotorer. Første modell som får glede av dem er Zafira Tourer.

Publisert Sist oppdatert
Med mer effektiv forbrenning og rensing av eksosen innfrir Opels nye dieselmotorer de fremtidige Euro 6-kravene:

Med mer effektiv forbrenning og rensing av eksosen innfrir Opels nye dieselmotorer de fremtidige Euro 6-kravene:

1,6 CDTI Ecotec er betegnelsen på den nye motorserien som lanseres i Genève neste måned. Dette er den reneste dieselmotoren i Opels historie, og den vil innfri utslippskravene i Euro 6 som innføres i september 2014 gjennom tilsetning av AdBlue.

I Zafira Tourer yter den 136 hk og har et dreiemoment på 320 Newtonmeter. Snittforbruket er oppgitt til 0,41 liter på mila, tilsvarende et CO2-utslipp på 109 gram per kilometer.

- Med lukket forbrenningskontroll og en aluminium blokk, vil den helt nye 1,6-liters dieselmotoren i Zafira Tourer erstatte eksisterende 1,7-liters motorer og enkelte lavere-drevne versjoner av 2,0-literen. Klasseledende demping av støy og vibrasjoner, høy effekt og lavt drivstofforbruk var de viktigste utviklingsmålene, sier Opel.

Maksimal effekt og dreiemoment er satt henholdsvis til 100 kW/136 hk og 320 Newtonmeter. Sammenlignet med 1,7-liters motor av den eldre generasjonen, er dette en økning på henholdsvis 4,6 og 6,6 prosent.

Sammenlignet med tilsvarende kraftige 2,0-liters dieselmotorer i Zafira Tourer, har drivstofforbruket blitt redusert med opptil 10 prosent.

I denne miljøvennlige eksos-behandlingsprosessen er en væske som kalles AdBlue, bestående av urea og vann, injisert i utløpsgassen.

Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI vil bli tilbudt til norske kunder i løpet av høsten 2013. De nye motorene vil senere finne veien til flere Opel-modeller.

Powered by Labrador CMS