Bli med på NM i WRC 2004!

I dag har det vært avholdt NM i WRC-spill på bilmessen i Lillestrøm. 60 deltagere var kvalifisert til finalen – en vinner skulle kåres.

Publisert Sist oppdatert

Klar, ferdig, GÅ!

På startstreken i første heat, med playseats og plasmaskjermer foran et spent publikum. Oppvarmingsrundene og infomøtet er over, og finalenervene dirrer på 60 kvalifiserte deltakere. De har kvalifisert seg på Expert-butikker ulike steder i landet og tatt turen hit i håp om å bli den heldige vinneren av WRC NM 2004! 15 går videre til delfinaler før de 8 premierte finalistene skal knive om hovedpremien.

Henning Solberg følger spent med på skjermene når heatene er i gang. Som medarrangør er han avsperret fra å delta i finalerundene, men kniver mot publikum til enhver tid når standen ikke er okkupert av Norgesmesterskapet.

Initiativtagere til konkurransen, Svein Roger Maan, Jan Dalan og Benny Charles Fredstad fra Inline Technology AS. De er også gutta som importerer de sportslige stresslessene til stuebruk.

Kim Nygård leder etter 1. finalerunde blant de 8 finalistene. Og hvis du ikke har fått det med deg er det han som leder morgenshowet på Radio 1.

–Det var Kjersti og Marius som er med på morgenshowet, pluss Henning Solberg som utfordret meg til å bli med på konkurransen. Jeg er veldig motorsportinteressert og litt stor i kjeften.... Nå er det mye som står på spill, nervene begynner å dirre litt nå. På forrige trekning av fartsetapper hadde jeg uflaks, så det verste er over. De som gjenstår har jeg ikke noen spesiell dårlig følelse på. Det er forresten stor forskjell på å kjøre her og hjemme, selv om det er små tidsmarginer, er det ingen som har vært i nærheten av bestetidene sine!

Henning trekker etappene som skal kjøres i runde 2, det blir Frankrike SS 1 og Australia SS2…

…og publikum venter spent, mens Henning Solberg opplyser alle om at det er fullversjonen som skal kjøres, og røper luretrikset: - Er det noen som vil kjøre fullversjonen hjemme, trykk 13 ganger på start og deretter x, så får du den. Det gjelder bare for 3’ern, har ikke funnet trikset på 4’ern enda!

Joern-fd er uheldig på Frankrike ss1, men går allikevel videre.

Ikke mye til radioprater nå, gitt!

Solberg støtter opp om jeger- og samler-samfunnet…

”2fast4you Kim Andre Kanestrøm er 12 år og leder etter 2. finalerunde. ”Luke (Kjetil Moslåtten), ”Joern-fd (Jørn Frode Danielsen) og ”Kimi (Kim Nygård) går også til finalerunderunde tre. Her er det Storbritannia SS5 og Sverige SS4 som skal kjøres.

På pallen: Jørn Frode Danielsen stikker overlegent av med seieren etter superfinalen i ”Hellas mot ”Luke”. Kjetil Moslåtten havner dermed på 2. plass og 12-åringen Kim Andre Kanestrøm på 3 plass.

Og her er de lykkelige taperne, som selvfølgelig også får fine premier.

Men bare Jørn Frode Danielsen får ny bil!!

–Dette er helt sinnsykt. Hadde håpet på premie men trodde ikke jeg skulle vinne!

Han hevder at han har trent 3 timer pr dag siden kvaliken.

– Jeg har god kontakt med fjorårets vinner, Per Christian Grobstock, som har gitt meg mange gode tips når det gjelder oppsett og linjer. Dessuten er jeg godt vant med konkurransenerver etter å ha vært aktiv langrennsutøver.

Jørn som er fra Tromsø, men bor i Oslo eier allerede en Opel Calibra og en Ford Mondeo, men synes ikke det er noe i veien med å være 3-bils-eier.

Og Jørn ser ut til å trives med sin nye kjendis-status. En av gutta, nå! Gratulerer!!

Powered by Labrador CMS