MG hjemme igjen

Denne uken var MG-entusiaster samlet i Longbridge. Etter en periode i utlendighet er deres idol endelig hjemme igjen.

Publisert Sist oppdatert

MG Owners Club feirer gjenopptatt produksjon i Longbridge

Det har vært relativt stille i de britiske MG-lokalene etter at kinesiske Nanjing Automobile Company (NAC) overtok deler og produksjonsutstyr fra MG Rover og flyttet det til Kina. Der startet produksjonen i mars i år, men NAC lovte samtidig å relansere MG for det europeiske markedet med produksjon i Longbridge.

Eiere av tidligere MG-modeller i TF- og Z-serien er glad for at produksjonen nå starter opp igjen. Det vil øke tryggheten for support og dermed andrehåndsverdien for deres biler. MG Owners Club har også deltatt i diskusjoner om evt. fremtidige modeller for å sørge for at disse er tro mot MG’s kultur og tradisjoner.

NAC baserer sin Longbridge-satsning på at de skal oppnå et produksjonsnivå på 15.000 biler i året, noe som vil medføre hundrevis av nye jobber. En forutsetning er imidlertid at britene stiller lojalt opp og kjøper bilen.

Det fins mange som mener dette er vel optimistisk siden MG-TF fremstår i nærmest identisk drakt som da den først ble lansert for seks år siden. Dessuten er årets sommer på hell innen de første bilene ruller av samlebåndet og nærmeste utfordrer, Mazda MX-5 kom i helt ny utførelse for bare to år siden.

Det er neppe sannsynlig at Longbridge noensinne kommer tilbake til gamle produksjonshøyder, men NAC investerer i et nytt forskningssenter ved fabrikken som skal jobbe hånd i hånd med de kinesiske ingeniørene for utvikling av fremtidige modeller.

Powered by Labrador CMS