-
Bilhuset Viken AS:
Teknisk Leder
-
Brennes Auto Moss AS:
Bilmekaniker
-
DNB Bank ASA:
Sales Manager
-
Auto-Benz AS:
Bilmekaniker
-
RG Mobility AS:
Takstmann
-
Motor Forum AS Bergen:
Ettermarkedsleder
-
Motor Forum AS Telemark:
Regnskapsansvarlig
-
Werksta Bergen Åsane:
Verkstedleder
-
Bilia X:
Servicemarkedssjef, Xpeng Lørenskog
-
Toyota Asker og Bærum:
Handover / produktspesialist
-
Solaris Norge A/S:
Mekaniker til tungbil, buss søkes
-
Flex1One AS:
Driftsansvarlig
-
Team Verksted AS:
Mekaniker Steinkjer
-
RG Mobility AS:
Key account Manager
-
Hyundai Motor Norway:
Regional Sales Consultant
-
Bilservice AS:
Bilmekaniker
-
Rettedal Bilkontroll AS:
EU-kontroll, produksjon og lager, kombinert stilling
-
Volvo Car Stor-Oslo:
Salgssjef Volvo Car Ryen
-
Tide Verksted AS, Avdeling Voss:
Mekaniker tyngre- og lette kjøretøy
-
Autoringen Oslo AS:
Takstmann
-
Tide Verksted AS:
Mekaniker
-
Andresen Karosseri AS:
Biloppretter
-
Tide Verksted AS:
Mekaniker
-
Erik Arnesen Helsfyr:
Bilmekaniker
-
Hovfaret 17B:
Ledige kontorplasser
-
Bilforlaget AS:
Vaktsjef/journalist
Mini 50 år ung
8. mai 1959 rullet den første serieproduserte Mini ut fra fabrikken i Cowley. Et eventyr av en annerledes bil satte verden på hodet. Det ble markert med feiring i England. For Minien er like britisk som dronningen, Wembley, BBC og Rolls Royce. I alle fall nesten.

Det startet egentlig en dag i juli 1957. Bilkonstruktør og designer Alex Issigonis hadde den første prototypen klar av en liten firkantet bil med verdens minste hjul i hvert hjørne.
Inne på fabrikkområdet kunne man se denne underlige bilen bli testet. Og da British Leylands toppsjef, Sir Leonard Lord fikk se bilen, kom han ikke med noen beskjed – men en ordre: Sett i gang – Build that bloody thing.
Som sagt så gjort. Dette var en periode da engelsk bilindustri var stor, og størst av dem alle var BMC med en rekke merker som Austin, Morris, MG og mange flere.
Frem fra mørket
Så på dagen 8. mai 1959 var den første serieproduserte Minien klar. Den historisk bilen står utstilt i det engelske museum – det er en Morris Mini-Morris. Men i forbindelse med jubileet skal bilen ut i rampelyset, for det er ventet at hundretusener blir med på den store jubileumsfesten.
Alle har et forhold til Mini. Fra Japan kommer det en skipsladning Mini-entusiaster og det skal feieres i hele resten av 2009. Selve storsamlingen blir på selveste 17. mai da det skal kjøres den legendariske strekningen fra London til Brighton. Og senere går det slag i slag.
Minis historie er fylt av begivenheter. For denne lille bilen som ble en så stor legende var mest av alt en billigbil som vanlige folk kunne ha råd til. Den ble, særlig i England, en ungdomskultbil – og mangt et første kyss er gjort i en Mini.
SE MINI-HISTORIEN I BILDER HER
Folkebil
Sir Alec (han ble adlet i 1969 og døde i 1988) hadde som mål at bilen skulle være billig og enkel. Med skyvevinduer, enkle seter der man nesten sitter på bakken og sine trillebårhjul, kom bilen etter hvert i mange versjoner. Som cab, stasjonsvogn – ja også som pickup. Men originalen, som mange unge i dag mest forbinder med Mr Bean, er det store ikonet.
Så startet racingeksperten John Cooper å lage sin versjon – og hans beste kontrakt var da han skulle motta £ 5 for hver Mini Cooper som ble produsert. På det ble han rik.
På midten av 60-tallet fikk rallyverden hakaslep når Mini begynte med rally. Mange gapskrattet da de så bilen med de små hjulene og tenkte på vinterforholdene i Rally Monte Carlo og RAC-rally i England.
Men de lo ikke lenge. Mini-en ble den store rallybilen – ikke minst kjent fra Rally Monte Carlo der ingen skjønte at bilen i det hele tatt kunne kom seg gjennom på vinterveier. Men med forhjulstrekk ble det også der en vinnerbil – og Mini vant Rally Monte Carlo tre ganger.
SE MINI-HISTORIEN I BILDER HER
Fra grav til ny vugge
I 1965 kunne man feire Mini nummer en million. I år 2000 ble den siste originale Mini produsert, og da hadde det i alt rullet ut 5 millioner Mini-biler.
I Norge maktet ikke Minien å ta opp konkurransen med bestselgeren VW Beetle. Prisen ble for høy i forhold til plassen – og VW hadde bedre distribusjon.
Nå er det tyske BMW som eier Mini-merket. Den nye Mini ser liten og firkantet ut som forgjengeren – men sett de to bilene ved siden av hverandre og du oppdager at dagens Mini er blitt voksen.
Bilverden har sett noen ikoner: Ford T-modell, VW Beetle, VWTransporter, Jeep og Mini. Listen kan bli langt, men få har samme lange historie som Mini.
Lykke til med feiringen.