Modellkutt hos Smart

Smart Roadster og Coupé vil forsvinne. Ledelsen i DaimlerChrysler har bestemt at i løpet av sommeren bygges de siste bilene. Årsaken er dårlig salg. Men nå ønsker engelske interesser å overta modellene.

Publisert Sist oppdatert

Smart går en meget usikker fremtid i møte. Ledelsen i DaimlerChrysler har sett seg lei på at merket ikke er lønnsomt. Det første som nå skjer er at produksjonen av nisjebilene Roadster og Coupé stoppes. Fabrikken taper for mye på hver bil de produserer.

Men modellene kan få ”et liv etter døden”. Ingen kan roadstere og couper i små serie bedre enn engelske produsenter. Derfor forhandler nå et britisk konsortium under ledelse av David James med DaimlerChrysler om å overta modellene. David James leder prosjektet Kimber som også forhandlet om produksjon av enkelte MG-modeller i England etter at fabrikken ble solgt til Kina.

Daimler-Chrysler skal være interessert, men i så fall vil bilene få andre navn. Ideen er å produsere i enten Wales, i dagens Daewoo-fabrikk i Polen eller i tidligere Øst-Tyskland. Ender forhandlingene positivt, vil ”nye Smart være i salg i 2007. Også selskapet bak bilmerke AC er med på forhandlingene og det kan være at bilene vil bære navnet AC. Det er i dag sør-afrikanske interesser bak varemerke AC.

Powered by Labrador CMS