Smart 5-seter for USA
Smart 5-seter for USA

Nissan gjør Smart ForFive

Nissan skal bygge en femdørs småbil for Smart. Den skal produseres og selges eksklusivt på det amerikanske kontinentet fra høsten 2011.

Publisert Sist oppdatert

Det er to år siden Smart lanserte sine biler på det amerikanske markedet, og det hele fikk en bra start. Det ble i følge Automotive News solgt 24.622 Smart det første året.

Men finanskrise med et bilsalg som stupte og bensinpriser som akselererte, ble også merkbart for Smart som fikk en nedgang i salget på 41 prosent i 2009. Trenden har fortsatt i år, ifølge Automotive News.

Det er Penske Automotive som er distributør av Smart i USA. Gruppen er nest største bilforhandler i USA, og Penske er også et meget velklingende navn for alle som interesserer seg for motorsport.

- Våre 75 forhandlere har stadig etterspørsel etter en Smart med flere seter. I samarbeid med Nissan skal vi lansere en velutstyrt småbil for våre kunder og forhandlere i USA, sier Roger Penske, styreformann i Penske Automotive Group-

Det ble som kjent lansert en Smart ForFour i Europa i 2004, basert på en Mitsubishi Colt. Men bilen ble en flopp, og produksjonen ved anlegget i Nederland varte bare et par år.

Den nye USA-modellen, som foreløpig ikke har fått noe navn, skal baseres på en ny global plattform og produseres på en av Nissans fabrikker i Nord-Amerika.

Powered by Labrador CMS