Volvo Safety
Volvo Safety
Volvo Safety
Volvo Safety

Volvo verner kenguruer

Volvo holder på å utvikle teknologi som skal gjøre livet tryggere for australske kenguruer.

Publisert Sist oppdatert

Et team med ingeniører fra Volvo oppholder seg for tiden i Australia. Deres oppgave er å studere og filme kenguruer i naturlige omgivelser.

Dataene de samler inn skal benyttes for å utvikle et system som skal oppdage kenguruer i veibanen tidlig nok til å inngå kollisjoner, eller begrense skadeomfanget for både dyr og mennesker.

Stort problem
Ifølge australske National Roads and Members Association (NRMA) inntreffer årlig mer enn 20.000 påkjørsler med kenguruer. De beregner de årlige kostnadene forbundet med slike uhell til 75 millioner dollar, samtidig som det påfører mennesker og dyr skader og død.

For å redusere skadeomfanget utvikler Volvo Cars et unikt system som anvender radar- og kamerateknologi for å oppdage kenguruer og automatisk iverksette nødbrems.

Krever rask prosessering
– Mens «Pedestrian Detection» teknologi skal fungere optimalt for å beskytte fotgjengere i moderate hastigheter i byer, må systemer som skal hindre påkjørsel av dyr være effektive på motor- og landevei i høye hastigheter, sier Senior Safety Engineer, Martin Magnusson.

– Kenguruer er meget uforutsigbare dyr og dermed vanskelige å unngå, men vi føler oss trygge på at vi kan perfeksjonere vår teknologi lik at den kan oppdage de raske dyrene og unngå sammenstøt.

– I Sverige har vi forsket mye på dyr som elg, reinsdyr, kyr og sauer som er vanlige langs våre veier. Kenguruer er mindre enn disse, men på den annen side mye raskere i bevegelsene. Derfor er det viktig at vi tester med levende dyr i deres respektive omgivelser, sier Magnusson.

– Vår City Safety inneholder meget avansert teknologi, sidene bremsene kan aktiveres i løpet av millisekunder, mye raskere enn et menneske klarer å reagere.

Teknologien er et av elementene som skal bidra til å realisere Volvos Cars nullvisjon som sier at ingen skal bli drept eller alvorlig skadet i en ny Volvo i 2020.

Powered by Labrador CMS