Frem fra glemselen

Berkeley var et muntert engelsk sportsbil-innslag til et stykke inn på seksti-tallet. Nå påstås det at noen skal gjenoppfriske navnet.

Publisert

Berkeley var et plastskall med en mer eller mindre ildsprutende motorsykkelmotor der foran som dro via motorsykkelgirkasse rett på forhjulene.

Jeg husker en tre-sylindret Excelsior-motor med tre forgassere – det var ikke lett å få den til å gå rent. Og jeg lurer på om ikke Lorden hadde en, før han flyttet til Trondheim og ble AmCar-mann.

Kanskje han har den ennå.

Praktfulle biler, komplett upretensiøse – det eneste de skulle bidra med her i livet var rå kjøreglede. De var mer primitive enn en Healey Sprite, men så begynte de også å få litt smaken på overklasse.

Det ble i hvert fall presentert noen modeller som het Bandit, konstruert av legendariske John Tojeiro – dere som kan deres racing historie vet hvem det er. Den var større, hadde antydninger av komfort og ville bruke en trimmet Anglia-motor.

Med andre ord: den havnet midt oppi alle de andre små sportsvognene, hadde mistet sitt preg og hele eventyrboken ble slått hardt igjen.

Så dukker det opp to engelskmenn, Martin Rees, industridesigner, og Simon Scleater, motorsport-konstruktør, som har hørt om Berkeley fra bestefedrene sine – eller no’n, og som syns at dette må det blåses liv i.

De har fått med en fyr fra Litauen, Vladas Trakselis, som sikkert også har hørt om fenomenet og som syns det låter så romantisk at han har en ide om hvordan man skal gjenskape det. I hvert fall har han foreslått en ny Bandit-design. Både åpen og lukket.

Ideen er også å bruke enten en Ford Ecoboost-firer i midten, eller erstatte den med en batterielektrisk drivlinje. Chassis og karosseri skal bygges av organiske materialer. De skal holde vekten nede (det er snakk om 700 kg) og samtidig kan vi håpe de ikke begynner å gro.

En ting er at jeg ikke er sikker på at dette er noen god idé. Det som gjorde den opprinnelige Berkeley til en relativt sett suksess, var at den hadde sjarm og var alene i et segment som ingen hadde oppdaget, men der det faktisk fantes kunder.

For det andre: det som tok knekken på Berkeley var at de begynte å bli seriøse og skulle bygge en seriøs bil.

Akkurat som det ser ut som denne kommer til å bli.

I hvert fall dersom den vokser ut av sin nåværende tilstand som litt smarte renderinger og modeller.

Men hvis noen derimot dukket opp med et skall på 350 kg og en hysterisk 500 kubikk motorsykkelmotor tror jeg kanskje jeg hadde våknet.

Kanskje har Lorden fremdeles sin gamle Berkeley. Og kanskje er den til salgs?

Powered by Labrador CMS