Google inntar bilen

Både Volvo og Audi har nettopp signert store avtaler med Google. Nå skal Android styre multimediefunksjonene i bilene.

Publisert Sist oppdatert

At både Google og Apple ønsker å spre økosystemene sine – Android og iOS – til så mange plattformer som mulig er ingen nyhet.

Telefoner, nettbrett, datamaskiner, smartklokker og naturligvis biler.

Nå har både Volvo og Audi signert store avtaler med Google som skal ta Android med inn i bilen for fullt.

Neste generasjon Sensus fra Volvo og MMI fra Audi vil nemlig være Android-basert i bunnen.

Det betyr en helt ny verden av app-støtte og forhåpentligvis jevnlige oppgraderinger – akkurat slik vi er vant med fra telefoner.

Eller Tesla, for den del …

Samtidig; er det noe Android-telefoner sliter med, er det nettopp jevnlige og langsiktige oppdateringer, på grunn av alle de forskjellige tilpasningene de forskjellige mobilprodusentene gjør til sine modeller.

La oss håpe at Volvo og Audi ikke faller i den fella.

Android i bil er i og for seg ikke noe nytt. En god stund nå har Android Auto eksistert. Hva er det, spør du? Det kan du lese mye mer om her.

Det nye systemet heter Android Automotive, og først ut med Google-samarbeidet var Fiat/Chrysler. Sammen med Panasonic har de planer om å lansere full Google-integrasjon i det eksisterende uConnect-systemet FCA bruker i sine bilmodeller.

Volvo mener at Android Automotive-systemet kan være på plass i biler som lanseres om to år, hvilket vil si at vi nok ikke får sett det før en facelift av 90-serien for eksempel.

Audi har benyttet konseptbilen Q8 Sport Concept til å vise hvordan et Android-basert MMI-system kan se ut, men når vi kan forvente at Audi tar systemet i bruk i produksjonsmodeller er enda uklart.

De som er nerdete interessert i Android Automotive kan sikkert få med seg nyheter på Googles I/O-konferanse, som åpnet i går.

Hva kan Android Automotive gi?
Det første og kanskje viktigste Android Automotive tilbyr er en felles plattform. Igjen, for å dra parallellen til mobiltelefoner: Med Android på tvers av merker vil apper og tjenester fungere uavhengig om det står Samsung, HTC eller Nokia på telefonen.

Slik kan det bli med Android i bil også. Applikasjoner som Spotify, Waze og Google Maps vil kunne fungere på tvers av bilmerkene, uten at hver enkelt app-utvikler må lage en egen versjon tilpasset hver eneste bil.

En homogen plattform i bunnen kan høres ut som ytterligere et steg mot «alle biler er jo helt like», men med kreative skall og design på toppen av Android-systemet vil hver enkelt bilprodusent ha full kontroll på brukergrensesnitt og navigering – og dermed kunne tilpasse systemet helt slik de vil ha det.

Hva med Apple CarPlay?
Android Automotive støtter Apple CarPlay. Ifølge en representant for Volvo skal det ikke være noe forskjell i hvordan CarPlay fungerer med Android sammenlignet med i dag.

Powered by Labrador CMS