TVR på russiske hender

Det er ikke bare ultraengelske fotballklubber som blir kjøpt opp av russere. Nå kjøper de opp bilfabrikker også. Til og med så sære produsenter som TVR. Heldigvis fortsetter den gamle eieren som konsulent.

Publisert Sist oppdatert

Men hos TVR har en tidligere kunde som vandret inn da han skulle ha service på bilen sin, drevet fabrikken de siste årene, og alltid sørget for minst en ny modell pr. Britisk Bilutstilling, og sågar bygger han egne supermotorer.

Peter Wheeler (og bikkja hans, den ble legendarisk da den spiste litt av en plastmodell av en kommende modell og det viste seg at hundens modifikasjoner gjorde bilen meget bedre) har vært synonyme med denne underlige Blackpool-produsenten, og heldigvis skal han fortsette å drive den. Selv om han i lang tid nå har lovet at han skal trappe litt ned.

Det kan han sikkert, han fikk 15 millioner pund for sine 100 prosent av selskapets aksjekapital. Og kjøperen var, fortelles det, Nikolai Smolenski. Antakelig er det andre interesser bak også, for det er klart at Chelsea-eier Roman Abramovich har tette bånd til denne 24-åringen.

Det er mulig TVR er verd nesten 200 millioner kroner, ingen vet hva regnskapene virkelig viser, selv om Wheeler alltid har påstått at virksomheten ikke ga annet enn masse moro. Hva vi imidlertid vet er at produksjonen, som skal ”fortsette uavbrutt i fjor resulterte i 750 biler, nesten 10 prosent færre enn i 2002.

Powered by Labrador CMS