BMW M4 GT4
BMW M4 GT4
BMW M4 GT4
BMW M4 GT4
BMW M4 GT4
BMW M4 GT4
BMW M4 GT4
BMW M4 GT4
BMW M4 GT4
BMW M4 GT4
BMW M4 GT4
BMW M4 GT4

BMW tester ut GT4-racer

Det er ingen hemmelighet at BMW utvikler en ny kunderacer basert på M4. Her er den observert like ved Nürburgring.

Publisert Sist oppdatert

For noen uker siden fortalte vi at BMW er i ferd med å utvikle en ny kunderacer basert på M4. Vi kunne sågar vise frem en første skisse av bilen.

Men nå har våre spionfotografer kommet over den ekte varen under testing nær Nodsløyfa. Nærmest umaskert.

Les våre inntrykk av M3 og M4 på bane og vei

Den nye M4-modellen utvikles i henhold til GT4-reglementet, hvilket betyr at det er begrenset hva som er lov å endre fra produksjonsutgaven.

Motor og elektronikk er bare lett modifisert, mens det er mulig å gå mer drastisk til verks med hensyn til chassis og aerodynamikk. Og selvsagt montere kraftigere bremser.

Men man kan garantert ha mye moro med 425 hester og et solid dreiemoment over et stort register.

Aerodynamisk
Det kommer godt til uttrykk på bildene at bilen er dramatisk senket, og samtidig stivet opp. Fra den første skissen kjenner vi også igjen frontsplitteren med store luftinntak, sideskjørtene og den markante hekkspoileren.

Fra spesialutgaven M4 GTS har racingutgaven lånt komponenter i CFRP (karbonfiberforsterket plast). Og selvsagt er bilen utstyrt med racingseter, -belter og -bur som er obligatoriske i all racing.

GT4-reglemntet åpner for internasjonal racing en rekke steder i Asia, Europa og Amerika, og det antydes at M4 GT4 skal debutere i 24-timersløpet i Dubai i januar 2018.

Powered by Labrador CMS