BMW X3Illustrasjon: Carparazzi©
BMW X3
Illustrasjon: Carparazzi©
BMW X3Foto: Carparazzi©
BMW X3
Foto: Carparazzi©
BMW X3Foto: Carparazzi©
BMW X3
Foto: Carparazzi©
BMW X3Foto: Carparazzi©
BMW X3
Foto: Carparazzi©
BMW X3Foto: Carparazzi©
BMW X3
Foto: Carparazzi©

Helt ny X3

BMW har hatt stor suksess med sin X3 siden lanseringen i 2003. Men nå må den kompakte SUVen belage seg på vesentlig tøffere konkurranse.

Publisert Sist oppdatert

Langt foran

Da BMW lanserte sin X3 høsten 2003, regnet de med å ha et par års forsprang på konkurrentene. Det skulle vise seg å være feil – først i år kommer premium-konkurrentene Audi og Mercedes på markedet med tilsvarende modeller, Q5 og GLK. I tillegg kommer Volvo som også vil ha sin del av kaka med XC60.

MELD DEG PÅ og motta gratis nyhetsbrev hver dag

Nå fikk X3 en ansiktsløfting for et par år siden, i tillegg får den stadige oppdateringer på motorfronten. Men BMW vet at de må komme med noe helt nytt for å opprettholde lederposisjonen, og det er hva de nå er i ferd med å utvikle og som våre fotografer har tatt de første bilder av i nærheten av Nürburgring.

Evolusjon

På tross av at bilen er godt innpakket i kamuflasje, kan vi avdekke at form og størrelse ikke skiller seg vesentlig fra dagens modell.

Bilen vil imidlertid få en ny front, ikke ulik den vi så på CS Concept (til høyre), med en markant BMW-grill og større lykter som bukter seg rundt hjørnene.

HER SER DU CS CONCEPT

Det vil også bli lagt vekt på kvaliteten på interiøret, noe som er viktig for å møte de nye konkurrentene.

Over Atlanteren

Parallelt med at X3 fornyes, flyttes også produksjonen.

I dag lages bilen av Magna Steyr i Østerrike mens den nye skal produseres side om side med X5 og X6 ved BMW-anlegget i Spartanburg i USA.

Det betyr ikke at østerrikerne blir arbeidsledige – de har allerede fått oppdraget med å lage en firehjulsdreven Mini.

Når kommer bilene til Norge? Sjekk vår oppdaterte kalender

Når nye X3 lanseres vil den også få nye motorer på programmet, deriblant en twinturbo 3-liter (kjent fra bl.a. 335i) og en kraftig 204-hesters 2-liters dieselmotor. For Norges del får vi håpe at dagens 2,0d også lever videre, det er nemlig uten sammenligning varianten de fleste nordmenn foretrekker.

Over 1500 gratis tester fra bladet Bil

Over 20 000 bruktbiler til salgs

Priser og data for alle nye biler

Powered by Labrador CMS