BMW Z4
Illustrasjon: Carparazzi©
BMW Z4
Illustrasjon: Carparazzi©
BMW Z4
Foto: Carparazzi©
BMW Z4
Foto: Carparazzi©
BMW Z4
Foto: Carparazzi©
BMW Z4
Foto: Carparazzi©
BMW Z4
Foto: Carparazzi©

Ny BMW Z4 nærmer seg

Da vi presenterte bilder av en ny Z4 i vår, var den påkledd med tak. Nå har den kjørt åpent

Publisert Sist oppdatert

Kaster kallesjen
Nok en gang går BMW bort fra løsningen med kallesje, slik tilfellet også er for den nye 3-serie cabriolet. Og som erkerival Mercedes innførte allerede på første generasjon SLK – en av Z4s mest populære konkurrenter.

LES HVA VI SKREV I APRIL

Men til å romme en avtakbar hardtopp, virker hekken svært dynamisk i forhold til andre biler med tilsvarende løsning.

Det blir interessant å se hva slags løsning BMW har valgt, og om det er praktisk mulig å bruke bagasjerommet selv med bilen i åpen tilstand. Blant annet Mazda har jo tidligere vist at det er mulig.

LES KRAFTTAK FOR MX-5

Bred appell
Et stort utvalg motorer vil gjøre nye BMW Z4 spiselig for et bredt lag av folket, og selv om enkelte vil rynke på nesa vil sikkert de som foretrekker diesel også få sine alternativer. Sportsbiler trenger ikke lenger være bensindrevne for å by på kjøreglede.

Mens dagens flaggskip – Z4 M – er utstyrt med rekkesekseren som var tilpasset forrige generasjon M3, blir det interessant å se om den nye får en tilpasset V8-motor fra dagens M3. Plattform vil den i alle fall dele med 3-serien.

VI HAR PRØVEKJØRT M3

Mye tyder også på at produksjonen blir flyttet fra South Carolina i USA til Regensburg i Tyskland. Det skal bli interessant å se om BMW velger en amerikansk eller europeisk messe for verdenslanseringen som antagelig finner sted innen et halvt år. Detroit og Genève kan være egnede arenaer.

Powered by Labrador CMS