Fiat Punto: Mye bil for pengene - men sjekk bremsene

Fiat Punto er en mye bedre bil enn mange tror. Utrolig at ikke Fiat har maktet å selge denne strålende bilen i Norge.

Publisert Sist oppdatert
PuntoPunto

Punto
Punto

Først publisert i BIL 11 - 2004.

Og de som eier Punto kan deles i to like store grupper. Enten synes de bilen er kjempebra og kan ikke fullrost den – eller de er meget misfornøyd med kvalitet og ikke minst forhandlere. Fiat har ikke hatt stabile forhandlere i Norge. Mange har opplevd at det firmaet de kjøpte bilen av, ikke driver med Fiat lenger. I dag er det Motorgruppen (Mitsubishi) som distribuerer Fiat i Norge.

Særlig er nyeste modell lansert i 1999 av god kvalitet. Punto er en av Europas mest solgte småbiler – bare ikke i Norden.

Pass på
På eldre Fiat Punto er det rapportert om mye feil på bremsene bak. Det samme gjelder for parkeringsbrems, bremseskiver og bremsepumper. Derfor bør bremsene sjekkes ekstra grundig, særlig på eldre biler.

Eksosanlegget har hatt kort levetid, særlig de mange ikke originale som leveres på markedet. Det er et problem at en etter forholdene rimelig bil som Fiat Punto har etter forholdene høye priser på originaldeler. Det er ikke balanse mellom bilens pris og prisen på vanlige deler.

Priser og tilbud
Fiat Punto er en bil man må lete etter. Det er solgt få nye biler – og dermed er det også lite brukte biler i markedet. Det er viktig å sjekke bilens tidligere eiere da enkelte biler er brukt til bilutleie, budbiler og til hjemmesykepleie. En bil fra 1995 skal koste rundt 50.000 kroner ferdig registrert. En 1997-modell ligger på 60.000–70.000 kroner mens man må ut med rundt 75.000 kroner for en bil første gang registrert i 2000. For en ett år nyere bil forsøker flere å sette pris på over 100.000 kroner – men da er det mulig å prute.

Sjekkliste

Powered by Labrador CMS