Dodge Challenger SRT Hellcat Highway Patrol
Dodge Challenger SRT Hellcat Highway Patrol
Dodge Challenger SRT Hellcat Highway Patrol
Dodge Challenger SRT Hellcat Highway Patrol

Startet som gangsterbil

Overtatt av lovens lange arm

Dette råskinnet av en Dodge Challenger patruljerer veiene i Texas. Opprinnelig skulle den benyttes til helt andre formål.

Publisert Sist oppdatert

Bilen ble gitt i gave til Texas Department of Public Safety som har ansvaret for statens Highway Patrol, og i den rollen kan den vise seg å bli svært nyttig.

Tidligere ble bilen benyttet av et kriminelt miljø, men nå er den i stedet for å stikke fra politiet, begynt å forfølge kriminelle.

Og det har den gode forutsetninger for å greie – den kompressormatede 6,2-liters V8-en er nemlig trimmet opp fra opprinnelige 707 hk til å yte hele 1080 hestekrefter.

Ifølge Motor Authority er ikke dette første gang det amerikanske politiet benytter Challenger. Florida Highway Patrol viste i 2019 en uniformert Challenger, men den hadde «bare» en 5,7-liters V8 med 372 hk under panseret.

Dodge Charger, Challengers nære slektning med fire dører, er også vanlig å se i sort og hvit uniform.

Muskelbilene fra Dodge er nå inne i siste fase med en Last Call-serie som skal ta en verdig avskjed med Challenger og Charger før en elektrisk modell tar over hegemoniet i 2024. Regn med at den også kommer i politiets tjeneste.

Powered by Labrador CMS