Dodge Challenger SRT Hellcat Highway Patrol

Startet som gangsterbil

Overtatt av lovens lange arm

Dette råskinnet av en Dodge Challenger patruljerer veiene i Texas. Opprinnelig skulle den benyttes til helt andre formål.

Publisert

Bilen ble gitt i gave til Texas Department of Public Safety som har ansvaret for statens Highway Patrol, og i den rollen kan den vise seg å bli svært nyttig.

Tidligere ble bilen benyttet av et kriminelt miljø, men nå er den i stedet for å stikke fra politiet, begynt å forfølge kriminelle.

Og det har den gode forutsetninger for å greie – den kompressormatede 6,2-liters V8-en er nemlig trimmet opp fra opprinnelige 707 hk til å yte hele 1080 hestekrefter.

Ifølge Motor Authority er ikke dette første gang det amerikanske politiet benytter Challenger. Florida Highway Patrol viste i 2019 en uniformert Challenger, men den hadde «bare» en 5,7-liters V8 med 372 hk under panseret.

Dodge Charger, Challengers nære slektning med fire dører, er også vanlig å se i sort og hvit uniform.

Muskelbilene fra Dodge er nå inne i siste fase med en Last Call-serie som skal ta en verdig avskjed med Challenger og Charger før en elektrisk modell tar over hegemoniet i 2024. Regn med at den også kommer i politiets tjeneste.

Powered by Labrador CMS