Oppfrisket Changan Lumin
Oppfrisket Changan Lumin

Populær småbil

Changan frisker opp sin mini

Det kan være verdt å følge med på Changan. Dette er en av de store Kina-fabrikkene som åpenbart vet hvor Europa er. Store på småbiler er de også.

Changan er blant de fire største bilprodusentene i Kina, har virksomhet sammen med bl.a. Ford og Mazda og reiser for tiden igjen rundt i Europa for å sjekke ut mulige importører.

Men Euro-forbindelsen deres er sterkere enn en visitt nå og da, i Torino har de hatt et viktig designstudio på gang i flere år – både et kreativ sentrum og en viktig lyttepost for det europeiske markedet.

Nå tror ikke jeg at deres lett primitive A-segment biler er det de først vil satse på til eksport, men de er interessante fordi slike biler dels betyr svært meget for det kinesiske markedet og dels fordi det klart demonstrerer for oss andre at det går an å produsere brukbare biler til under 50.000 kroner og gjøre forretning på det.

Lumin er en mini-bil som Changan lanserte i fjor. Den klarte å selge 120.000 eksemplarer i noe som ikke var et fullt år. I hele 2022 ble det solgt 316.500 av Wuling/GM sin verdensmester Mini.

Lumin lå på 31. plass på registreringslisten i juli, med cirka 14.000 biler (det er 3.000 flere enn Xpeng leverte av alle sine modeller i Kina i juli!).

Men det er åpenbart ikke nok, så i midten av august lanserte de en ny versjon som har forlenget rekkevidden til 205 km og økt ladefarten, samtidig som kosmetikk har fått den til å se litt freshere ut.

Målene er beskjedne, 327 x 170 x 155 centimeter på 198 cm akselavstand. Med en 30 kW motor veier den bare litt over 800 kg.

Innvendig er det en 10,25-tommers skjerm med mengder av infotainment-tilbud, inklusive det de kaller smart oppkobling og fjernstyring av en rekke funksjoner.

Og selvfølgelig kan den også leveres i Cherry Pink!

Changan Lumin
Changan Lumin
Changan Lumin
Changan Lumin
Changan Lumin
Changan Lumin
Changan Lumin
Changan Lumin
Changan Lumin
Changan Lumin
Changan Lumin
Changan Lumin
Powered by Labrador CMS