Honda Civic
Datamanipulasjon: Carparazzi©
Honda Civic
Foto: Carparazzi©
Honda Civic
Foto: Carparazzi©
Honda Civic
Foto: Carparazzi©
Honda Civic
Foto: Carparazzi©
Honda Civic
Foto: Carparazzi©

Europeisk japaner avslørt

Her er beviset for at Honda er i gang med å utvikle en ny generasjon Civic. Men å utvikle en ny bilmodell er ikke gjort over natta.

Publisert Sist oppdatert

Dagens versjon av Civic har vært på markedet siden 2005, men modellbetegnelsen har sine aner helt tilbake til 1972 og er vel nå i sin åttende generasjon. Modellen vi kjenner best, med tre og fem dører, er utviklet spesielt for Europa og produseres ved Hondas fabrikk i England.

Neste generasjon vil trolig komme på markedet først i 2012, og det er en tidlig prototyp på denne som nå er knipset på italienske fjellveier.

Prototypen har uendret akselavstand med noe større sporvidde enn dagens modell, noe som tyder på at dimensjonene ikke vil avvike mye fra dagens modell.

Testbilen er utstyrt med en falsk front som får den til å ligne dagens Civic. Men en nærmere studie avslører at støtfangeren er montert utenpå den ekte fangeren for å lure oss.

Motorutvalget vil bestå av bensin- og dieselmotorer på mellom 80 og 140 hk. I tillegg får vi kanskje se en hybrid utgave av den europeiske Civic, hittil har en slik versjon kun eksistert som Honda sedan i amerikansk innpakning.

I det spenstige hjørnet kan vi nok også regne med en ny potent Type-R med motor som yter i overkant av 200 hk, uten kunstig pustehjelp.

LES MER: Rasende morsomt

Powered by Labrador CMS