Honda Civic Hybrid
Honda Civic Hybrid
Honda Civic Hybrid
Honda Civic Hybrid
Honda Civic Hybrid
Honda Civic Hybrid
Honda Civic Hybrid
Honda Civic Hybrid
Honda Civic Hybrid
Honda Civic Hybrid
Honda Civic Hybrid
Honda Civic Hybrid
Honda Civic Hybrid
Honda Civic Hybrid
Honda Civic Hybrid
Honda Civic Hybrid

Hybridinteressert? Valgets kval

Til nå har du kunnet velge mellom Prius hvis du ville ha en hybridbil i en forholdsvis fornuftig prisklasse. Nå dobles utvalget. Honda er her med sin Civic.

Publisert Sist oppdatert

Amerikansk innpakning

Man skulle kanskje tro at det hadde vært naturlig for Honda å legge noe såpass ”moderne som et hybridaggregat i sin mest moderne design. Men hybrid-pakken kommer i første omgang pakket inn i den amerikansk/japanske Civic’en. Hvilket vil si en firedørs sedan med et meget mer konservativ utseende enn det som selger så godt akkurat nå.

På den annen side er Honda forsiktig med å skrive HYBrid i alt for mange store bokstaver her også. De sier simpelthen at dette er enda et motoralternativ for Civic og lar det bli med det. Dette er en løsning der innmaten i bensinmotoren beveger seg hele tiden, unntagen når stopp/start funksjonen er i funksjon, foran et lyskryss for eksempel.

Rett på veiva
Her er nemlig el-motoren koblet direkte på veivakselen, omtrent som gode gamle dagers kombinerte dynamo og starter. Slik at når de 20 hestene fra el-motoren engasjeres alene, og ikke som et power-boost på toppen av bensinmotoren, dreier fremdeles veiven rundt og de fire sylindrene hopper opp og ned.

Men ventilene er åpne, bensininnsprøytningen gjør ikke det, og pluggene slår heller ikke noen gnister (eller gjør de – jeg glemte å sjekke). Uansett – det er minimal friksjon i denne enheten i denne modusen, så derfor har Honda sett bort fra denne lille ulempen som langt overveies av en enklere, mer kompakt drivlinje.

Batteriene er plassert i baksetet, og det hele tar ikke opp plass i det hele tatt, omtrent. Og veier ca 60 kg mer enn en ikke-hybrid.

Småleken
Bensinmotoren er den 95 hester sterke 1339 kubikken, som fremdeles er rødlinjet på muntre 6.500 omdreininger, så det er åpenbart anledning til ikke å kjøre så veldig grønt her også. 20 hjelpehester på toppen øker det hele til 115 hk og gir en aks fra null til hundre på 12,1 sekunder.

Toppfarten oppgis til 185 km/t. Forbruket, blandet kjøring, oppgis til 0,46 l/mil, men her snakker vi selvfølgelig laboratorium.

I tillegg til 12 år rust- og 3 år eller 10.000 mil fabrikk- og 3 års lakk- og 3 års vognskadegaranti, er hybridanlegget utstyrt med en egen garanti: på 8 år.

De første bilene er på vei inn nå, 180 biler vil ankomme de neste 12 månedene, deretter begynner det å bli så god kapasitet at da får Norge det markedet vil ha. Prisen blir 270.500 – i den ligger det, tusen takk kjære Stat, en subsidiert engangsavgift slik at de 63.000 kronene du betaler til Kassa, tilsvarer avgiften på en mindre, lettere og svakere Jazz.

Powered by Labrador CMS