Pontiac 2003-modell avslørt

Sist sommer kunne vi fortelle om en ny amerikansk bilfabrikk som skulle settes opp i California i samarbeid mellom GM og Toyota. Fabrikken skulle produserer såkalte SUV’er for den amerikanske og japanske bilgiganten.

Publisert

GM omtaler bilen som en sportskupé blandet med funksjonalitet og firehjulstrekk. Utseendet blir i gaten til Pontiac Aztec / Chevrolet Traverse, men enda mer raffinert. For å passe til utflukter i villmarken er Vibe utstyrt med justerbart hjuloppheng hvor du velger mellom høy og lav innstilling. Når behovet er til stede kan den løftes 5cm på de kraftige 19-tommers hjulene.

Bakdørene har skyveåpning, ut og bakover. Bakluken er delt slik at nedre del danner et praktisk, flatt gulv ved innlasting av tunge gjenstander.

Andre finesser GM har røpet er at Vibe er utstyrt med Motorola TalkAbout radioer med integrerte GPS-mottakere som lett kan tas med for å holde kontakt mellom fører og passasjerer, enten de befinner seg i eller utenfor bilen. Standardutstyret innbefatter også et verktøyskrin og en førstehjelpspakke.

Nøkkelfri entré har bilen også, tilgang gis via et kodet minichip kort. Vel plassert i førersetet trenger du bare å trykke på en rød knapp for å fyre opp maskineriet. I bilens senterkonsoll finner du GPS-navigasjon, mobiltelefon og to-veis radio. Og for å appellere til unge, aktive kjøpere har bilen en solid takrail som gjør at du enkelt frakter snowboards eller sykler. Soltak er også standard.

Legg så til en kraftig motor og manuell 6-trinns gearkasse så får du en spennende bil. ”Ikke en sedan, ikke en truck og heller ikke en SUV”, sier GM. ”Hva er det så? Det er en Pontiac, så klart. Med masse kjøreglede. Og til en pris du har råd til”, lover GM.

BILDER:
Bilde: Detalj fra fronten
Bilde: Detalj fra siden
Bilde: Instrumentpanel

LES OGSÅ:
GM/Toyota-SUV, ”men ingen allianse
Interessant og voksent Chevy-concept
Nå kommer Crossover

Av Terje Ringen – bilnorge.no

Powered by Labrador CMS