Saleen S331
Saleen S331

Saleen med ny truck, og til Le Mans

Saleen, som begynner å bli en faktor på det amerikanske superbilmarkedet kom med to nyheter på LA-utstillingen. En ny truck og planer for årets Le Mans.

Publisert Sist oppdatert

Saleen har jo vært i Europa før, 2001 var kanskje deres morsomste år på Le Mans. Bilen gikk som et olja lyn. Men den varte ikke full tid, så de måtte nøye seg med ny banerekord.

Nå har de alliert seg med det franske veteran-teamet Oreca, som skal bli Saleens europeiske senter for reparasjoner og vedlikehold, sammen med oppgraderinger av bilbyggerens nyeste konkurransebil, den Ford-baserte S7R. Sammen skal de gjøre et nytt angrep på Le Mans denne sommeren. To biler skal de delta med, og målet er greit det: totalseier.

Trøkk
Samtidig viste de altså en ny modell på Los Angeles utstillingen i forrige uke. S331 heter den – den ultimate budbilen. Den er bygget på en Ford Sport Truck, men med kompressor og ladeluftkjøler gir 5,4-liters V8-motoren nå 450 hester og 680 Nm.

Det har selvfølgelig skjedd ting med understellet også, seks-bøtters skivebremser for eksempel, og 40 prosent dekk på 23-tommers felger med stivet fjæring og krengningshemmere.

Optisk er det selvfølgelig også gjort ting. Nye plastdeler gir bilen et mye lavere og tettere utseende. Nytt eksosanlegg bekrefter for ørene dine at ting skjer.

Bare så du ikke tror at Saleen er et lite bakgårdsselskap. Siden selskapet ble startet for 22 år siden har de levert mer enn 10.000 gateregistrerbare biler med full amerikansk EPA-godkjenning. I tillegg har de solgt mer enn 600.000 trimming- og/eller stylingsett. Mens hovedkvarteret ligger i Irvine, California har de produksjonssteder også i Canada og Saudi-Arabia og de hadde en operasjon i Troy, Michigan, der de var ansvarlige for å fremstille alle Fords GT Superbiler.

Powered by Labrador CMS