Kia Soul

Kia Soul

Kia Soul

Kia Soul

Kia Soul

Designskisse

Kia viser sin Sjel

Soul er navnet på konseptbilen Kia debuterer i Detroit. Den er et designsamarbeid mellom Korea og USA.

Publisert Sist oppdatert

”Vi ønsket å blåse liv i denne bilens design – gi den en sjel. Derfor gikk vi så langt som til å sende en av våre California-designere til Korea i halvannen måned mens vi utviklet prosjektet, sier Tom Kearns, sjefsdesigner for Kia Motors America (og får det nærmest til å høre ut som en straff å sende noen til Korea).

”Soul er en bil i tiden, en Crossover. Den har markante vindusflater, både langs sidene og i taket. Over seg har passasjerene et panorama sol/måne-tak. Når fremre del av taket kjøres bakover, kan de i forsetet nyte friluft mens også baksetepassasjerene kan se himmelen”, forteller Kia oss.

B-stolpen er fraværende for å gi plass til ”freestyle dører. I bagasjeavdelingen er det et eget rom for våte og skitne gjenstander, og luken åpner seg selvsagt elektrisk slik at du slipper å bli møkkete på hendene.

Soul er proppet med moderne elektronikk, og designerne har gått så langt som å designe dashbordet rundt høyttalerne – i stedet for omvendt. Underholdningssystemet innbefatter en computer med spillkonsoll i hanskerommet. Den sitter på en arm som gjør at den kan betjenes av enten føreren eller hans sidemann.

”Stor inni på tross av beskjedne ytre mål, hevder designerne at Soul er. En 2-liters bensinmotor skal sørge for at den flytter på seg.

Powered by Labrador CMS