Lexus LS 460 L
Lexus LS 460 L
Lexus LS 460 L

Solid avgiftsgave til Lexus

Detroit (BilNorge.no): Avgiftsvinner! Noe annet ord kan ikke brukes om nye Lexus LS600h som kommer med hybridmotor. Beregninger viser nemlig at bilen kan få en reduksjon i engangsavgiften på nesten ¼ million kroner. Det er ny rekord. Men bilen blir likevel ikke direkte billig.

Publisert Sist oppdatert

Hybridbiler har en egen avgiftsreduksjon i Norge. Bilene har en reduksjon i engangsavgiften med 25 prosent. Det betyr at man sparer rundt 25.000 kroner på en Toyota Prius og rundt 100.000 kroner på en Lexus RX400h. Men når Lexus LS600h lanseres med hybridmotor, settes det ny rekord. Bilen er så tung – har en så kraftig V8 motor – at avgiftsreduksjonen trolig vil ligge på mellom kr 250.000 og kr 300.000.

I april vil Lexus på bilutstillingen i New York lansere LS600h – det vil si en LS460 med hybridmotor. I Detroit vises bare bilen med ”vanlig motor”. Den er neppe av stor interesse for Norge – og den skal bare til landet som en eneste bil. Den skal Mr. Toyota i Norge – Per Baumann kjøre.

Men når bilen kommer med hybrid er interessen en helt annen. Informasjonssjef Per-Arne Skramstad i Toyota Norge sier de ikke i detalj har regnet på avgiftsreduksjonen på bilen, men han er enig i at ”den kan ligge på rundt 250.000 kroner”. Toyota Norge er ikke så veldig interessert i å snakke om de fordelene hybridbiler har med 25 prosent rabatt på engangsavgiften. Det er ikke vanskelig å forstå at de gjerne vil holde fordelene for seg selv. Bare Toyota og Honda kan levere hybrid, og de ville ikke like om noen ”setter spørsmålstegn ved rabattene”.

Mer luksus finnes knapt
Lexus LS460 oser av gedigen luksus og man får alt det øyet og ører drømmer av for en behagelig kjøretur. Utstyrslisten er lang som en dansk smørbrødliste – og ingen skal mangle noe. Bilen er den første med åtte trinns automatgearkasse som gir akselerasjon fra 0 til 100 km/t på små 5 sekunder – eksepsjonelt for en tung og stor limousine.

Bilen kommer i kort og lang versjon - og den lange er enorme 5,14 meter. Skal du har større bil med mer plass, må du satse på minibuss. Bilen har parkeringsassistanse og 19 høyttaler. I musikkanlegget fra Mark Levinson kan du lagre 4000 innspillinger.

Men fortsatt har bilen bare fire hjul og et ratt!

Powered by Labrador CMS