Elbil-komplikasjoner

Det er ikke lenge siden vi hørte om Tesla som Th!nk-hjelper. Det har endret seg.

Publisert Sist oppdatert

"Verdens raskeste el-bil"


Tesla er en velprofilert el-bil-maker i California. En periode i fjor skulle Th!nk og Tesla jobbe sammen med batteriteknologi. Men så skulle de ikke allikevel, Tesla kunne ikke levere, og GE ble en slags Th!nk partner i stedet.

Så skulle Tesla selge ”verdens raskeste el-bil til Europa også. I tredje kvartal i år, og med den svake dollaren skulle man klare det for ca 100.000 euro! Kjempebillig. Det var sågar allerede noen bestillinger i Norge.

Les mer og se flere bilder av Tesla Roadster her

Norge og Danmark med prioritet

Bilen er i realiteten en Lotus Elise, med Teslas el-utstyr installert i California. Og man så frem mot en produksjon på minst 100 biler/måned, med start tidlig neste år. Europa-kontingenter, der både Norge og Danmark skal prioriteres på grunn av generøse skattefordeler, skulle i første omgang begrenses til 250 enheter.

I konflikt med Fisker

Så hørte vi at Tesla hadde stevnet Henrik Fisker, som visstnok var engasjert av Tesla for å tegne en elektrisk limo. Tesla visste ikke da at Fisker hadde planer om et tilsvarende produkt (Karma, som han viste både i Detroit og Geneve) og beskylder ham nå for bevisst å ha levert elendige varer – for å forsinke produksjonen. Tesla sier at i tillegg til erstatning vil de be om at noen lansering av Karma forbys inntil deres krav er møtt av Fisker.

Fisker har svart med et minst like sterkt motsvar der han blant annet kaller det hele en bogus rettssak og at Tesla bruker forfalskede argumenter for å vende oppmerksomheten vekk fra egne problemer.

Stjerne i det fjerne

Som blant annet inneholder et krav fra den store underleverandøren og konsulentfirmaet Magna (som blant annet eier Steyr i Østerrike) som forteller om utelatt betaling på 5,6 millioner dollars for utført arbeid med transmisjonssystemer.

Den kommende el-limousinen til Tesla har kodenavn WhiteStar. Det er vel ting som tyder på at akkurat DEN stjernen ikke vil lyse på en stund ennå.

Powered by Labrador CMS