Ferrari Dino 246 GT 1969

Ferrari "Dino"
Foto: Carparazzi©
Ferrari "Dino"
Foto: Carparazzi©
Ferrari "Dino"
Foto: Carparazzi©
Ferrari "Dino"
Foto: Carparazzi©
Ferrari "Dino"
Foto: Carparazzi©
Ferrari "Dino"
Foto: Carparazzi©

Fantom-Ferrari

Dette er trolig bilen Ferrari benekter at de holder på å utvikle. Ikke rart den er godt pakket inn.


Publisert Sist oppdatert

Ny Dino

Det har lenge gått rykter om en ny ”billig-Ferrari med kodenavn Dino. Og like lenge har Ferrari-sjefene benektet at dette er tilfelle – senest under vårens Genève-utstilling der både Luca di Montezemolo og Jean Todt, to sentrale Ferrari-skikkelser, hårdnakket benektet ryktene.

På den annen side bekreftet de at en ny Ferrari skal debutere i Paris til høsten, uten å avsløre detaljer. I tillegg har lekebilprodusenten Mattel annonsert en ny 1:18 Ferrari-modell i løpet av året. Så kanskje er det bare Dino-navnet som er feil?

Men trolig viser disse bildene er tidlig prototyp av den nye bilen. I følge Caraparazzi er det først og fremst lyden – eller mangelen på denne – som antyder at dette er en ny baby-Ferrari. Den har nemlig ikke den karakteristiske skarpe lyden som kjennetegner for eksempel en F430.

Vi observerte selv den innpakkede bilen da vi besøkte testbanen til Fiat-gruppen utenfor Torino sist høst for å kjøre Punto Abarth, men ble kjeppjagd av ivrige vakter da vi forsøkte å ta frem kamera.

Les Ferraris fargerike historie her

Klassiker

Den klassiske Dino ble bygget i perioden 1968 til 1976 og fikk sitt navn fra Enzo Ferraris sønn, Alfredino ”Dino Ferrari som døde i 1956 av en muskelsykdom, bare 24 år gammel.

Mens den klassiske Dino hadde en V6 bak føreren, vil den nye trolig bli drevet av en frontmontert V8 med rundt 400 hk. En coupé vil komme først, for siden å bli fulgt av en Spider.

Sannsynligvis blir designjobben overlatt til Pininfarina med input fra tidligere Ferrari designsjef, Frank Stevenson.

”Rimelig”

Dino blir rimelig til Ferrari å være, men med en startpris på anslagsvis 100.000 – 110.000 euro nærmer vi oss nok to millioner kroner med norske skilter.

Med en produksjon på rundt 4000 biler i året, kan den bidra til en dobling av Ferraris produksjon og åpne Ferrari-døren for nye kundegrupper.

Det ryktes også at bilen skal baseres på den frontmotoriserte Maserati GranTurismo og lages ved Maserati-fabrikken i Modena – fødebyen til grunnlegger Enzo Ferrari.

Selv om Ferrari benekter at bilen eksisterer, føler våre kilder seg rimelig sikre på at den snart dukker opp på en messe – senest i løpet av 2009.

Powered by Labrador CMS