Snart kan du avregistrere på nett

Fra 12. september trenger du ikke levere inn skiltene når du skal avregistrere kjøretøyet.

Publisert

Til høsten lanserer Statens vegvesen en selvbetjeningsløsning som gjør det enklere for eiere av sesongkjøretøy å av- og påregistrere kjøretøyet.

Med den nye løsningen kan du beholde skiltene på kjøretøyet og av- og påregistrere på nett, i stedet for å fysisk møte på trafikkstasjonen for å hente og leveres skiltene.

Dette vil i praksis spare hver kunde for to turer til trafikkstasjonen, både for å levere og hente ut igjen når kjøretøyet igjen skal tas i bruk. Enkelt, raskt og når det måtte passe.

Hvert år er det 200.000 som møter på trafikkstasjonen for å midlertidig avregistrere kjøretøyet. Det er ofte eiere av motorsykler, bobiler og snøscootere som skal sette bort kjøretøyet for sesongen.

Da må de møte opp fysisk på en trafikkstasjon og levere inn skiltene. Når de skal ta i bruk bobilen eller motorsykkelen til våren må de hente skiltene igjen på trafikkstasjonen. Det slipper de fra 12. september.

Når kjøretøyet avregistreres, blir forsikringen automatisk sagt opp. Eier må ta kontakt med forsikringsselskapet sitt dersom kjøretøyet fortsatt skal være forsikret mens det er avregistrert. Før kjøretøyet kan påregistreres og brukes på veien må eier tegne ny forsikring.

Powered by Labrador CMS