Uten Sbarro – ingen Genève

Selvfølgelig er Sbarro på plass i Genève i år også. Umulig å tenke seg den utstillingen uten han og hans glade elever. I år kommer de med Réact.

Publisert Sist oppdatert

Sbarro React EV:

Det eneste som er underlig med denne korte notisen er at den faktisk kommer før Genève-utstillingen åpner. For er det noe Sbarro ikke pleier å gjøre, så er det å kaste bort tiden med å sende ut fjollete pressemeldinger eller mekke forseggjorte pressemapper.

Men i år har han åpenbart med seg en sponsor som i hvert fall gjerne vil forhåndsfortelle om den bilen de er med på.

I fjor jobbet han sammen med ingeniørene på l’Université de Technologie Belfort-Montbéliard – det er der han holder til etter at han har flyttet skolen sin fra Sveits – og skapte en elbil han døpte Intencity.

Hvis du synes det høres ut som en snill City-bil med Buddy-takter er du ganske fjernt fra sannheten. Dette var en hvit, lukket hotrod-aktig sak med 100 kW på langt under 1000 kg. Gikk som en bombe.

Også i år har han samarbeidet med den lokale tekniske høyskolen, og resultatet denne gang heter Réact E.V. – og det tror jeg den gjør. Reagerer, altså. I hvert fall når man trykker på gassen.

I tillegg til en V6 PSA-motor på 210 hk, er det to elmotorer på 100 kW hver. Nøyaktig hvordan hybrid-elementene spiller sammen aner jeg foreløpig ikke, men det er åpenbart at den også skal kunne klare seg bare ved hjelp av 24 kWh-batteriet.

Bilen er nemlig allerede (lenge før den er ferdigbygget eller lakkert – kjenner jeg disse folkene rett) påmeldt til New Energy Rallyet i Monte Carlo i slutten av neste måned.

Ikke vet jeg hvordan bilen egentlig vil se ut heller, skissene er ganske primitive, men igjen på basis av gamle kunnskaper kan jeg love at dersom den ikke blir vakker, blir den i hvert fall spektakulær. Her snakker vi om en som har vært pioner på tabloid-vennlige biler.

Men ikke ta feil – Franco Sbarro er en grav alvorlig fyr, med masse kjærlighet til både mekanikk og design og avansert teknologi. En kjærlighet han klarer å formidle til alle de elevene han kjører gjennom sin Espera Sbarro Montbéliard School of Design hvert år.

Jeg kan også garantere at det blir mer enn denne ene bilen på standen hans. Jeg kan ikke huske at han noensinne har vist færre enn seks fantastiske forslag av gangen.

Søk på Sbarro på siden vår, og du vil oppdage hvorfor dette møtet er noe av det jeg gleder meg mest til hvert år.

Powered by Labrador CMS