- Vi har et konsept som fungerer, med en pris som gjør bildeling til en god avtale, sier David Öberg, administrerende direktør i Hyre Sverige.
- Vi har et konsept som fungerer, med en pris som gjør bildeling til en god avtale, sier David Öberg, administrerende direktør i Hyre Sverige.

Hyre etablerer seg i Sverige

Norske Hyre etablerer seg i Stockholm som en viktig del av sin vekststrategi.

Publisert

Møller Mobility Group-eide Hyre blir det største bildelingsselskapet i Norden når de nå legger ut på sin nordiske vekstreise med Stockholm som første stopp. Siden står også Danmark for tur.

Med påstått brukervennlighet og pris langt under konkurrentene utfordrer Hyre både bileierskap og det eksisterende delebilmarkedet i Stockholm.

Vekststrategi

Da Hyre etablerte seg i Oslo i 2017, var markedet for delebiltjenester fortsatt lite. Fire år senere har etterspørselen vokst kraftig og selskapet har gått fra å eie 40 til 1600 biler i Oslo, Bergen og Trondheim.

– Per i dag står biler fra Hyre klare til bruk flere steder sentralt i Stockholm og på slutten av sommeren vil 150 kjøretøy være på plass i byen. Dette er bare begynnelsen, sier CEO for Hyre, Nils Petter Nordbø.

– I Oslo har vi over 1000 biler og volumet vil bli betydelig høyere i Stockholm de neste årene. Når vi nå tar steget inn i Sverige er dette enormt spennende, og vi har tro på en god mottakelse og videre ekspansjon i Norden.

Velegnet for Stockholm

Ifølge Hyre fins det ikke noe godt alternativ til å eie en bil i Stockholm. Hvis du eier en bil og bor i Stockholm, koster en vanlig bil totalt 3500-7000 kroner per måned, inkludert boligparkering, og de fleste kostnadene består selv når du ikke bruker den.

– De etablerte delebilaktørene ser ikke helt ut til å ha fått fotfeste med sine tilbud, til tross for at de har mange biler i byen. Vi tror at mye skyldes høye priser. Vi har et konsept som fungerer, med en pris som gjør bildeling til en god avtale, sier David Öberg, administrerende direktør i Hyre Sverige.

– Dette har gjort oss til Nordens største, og en av verdens raskest voksende bildelingstjenester. Nå tar vi fatt på Sverige med ambisjon om å bli størst, sier Öberg.

I dag har Hyre 35 ansatte og det pågår rekruttering for å få på plass en lokal organisasjon som skal stå for driften av den svenske virksomheten.

Powered by Labrador CMS