2015 Kia Optima
2015 Kia Optima

2015 Kia Optima
2015 Kia OptimaNy Optima på vei

I påskeuken avdukes en helt ny Kia Optima – og ting ligger til rette for Norges-suksess. Oppdatert med bilde av produksjonsmodellen!

Publisert Sist oppdatert

Nye Kia Optima skal avdukes på New York-utstillingen som hvert år avholdes i påsken. Foreløpig vet vi veldig lite konkret om bilen, men det hindrer oss ikke i å spekulere litt.

Dagens Optima ble lansert på nettopp New York-utstillingen, i 2010. Bilen har vært en suksess for Kia internasjonalt, men i Norge har ikke salget tatt helt av. At bilen kun har vært tilgjengelig i sedan-form er nok mye av forklaringen på de lave salgstallene (97 biler solgt i hele fjor og i år til sammen).

Men den kommende Optima kan endre på det. Tidligere i år viste Kia sitt lekre Sportspace-konsept (hvorfor må alle bilprodusenter absolutt kalle stasjonsvognene sine for Sport-ett-eller-annet?) – en bil vi håper peker i retningen av en ny Optima stasjonsvogn.

Samtidig er det også lov å håpe at en ladbar hybrid-versjon er på trappene. Hyundai har vist sin Sonata Plug-in, og da burde ikke veien være lang før drivlinjen kan befinne seg i en Kia Optima.

Og dagens Optima har jo også lekt med hybrid-tanken. Riktignok ikke i ladbar form, men det er ingen hindring.

Ladbare hybrider er virkelig den store snakkisen for tiden, så det er nok en kake også Kia vil ha et stykke av. Får vi en ladbar hybrid-Optima stasjonsvogn, like lekker som Sportspace-konseptet, bør salgsstatistikken kunne klatres raskere enn du rekker å si «Norges-bil».

Powered by Labrador CMS