NM, også i Olabil

En av årets heftigste bilsportkonkurranser når sitt klimaks søndag. Da skal NM-finalen i Olabil kjøres. Innendørs. På bilutstillingen på Lillestrøm.

Publisert Sist oppdatert

Terje Skaug er ildsjelen i norsk Olabil-miljø
Terje Skaug er ildsjelen i norsk Olabil-miljø

Det var masse virksomhet rundt de hjemmebygde nedoverbakke-bilene en periode, og ikke så få mødre fant plutselig barnevognen sin hjulløs. Men så fikk ungdommen åpenbart andre interesser, Rock, TV, Data? før fenomenet igjen kom til bake.

Nå er det en ildsjel som står bak, Terje Skaug, og han har blant annet evnen til å få med seg andre ildsjeler. Noen av dem var ferdig med en selvbygget rampe på Varemessen lenge før de proffe utstillerne hadde fått trillet inn en eneste bil, og på åpningsdagen sto en rekke av konkurrentene nydelig parkert på geledd der hvor løpet skal finne sted, søndag.

I tillegg til å være en kjørekonkurranse, skal også den tøffeste Olabilen stemmes frem, og der kan alle være med, også de som ikke har en eneste sjans til å presse hekken sin ned i de spesialkonstruerte kjøretøyene.

Fra å ha vært et Østfold-fenomen de siste årene, eksporterer Skaug nå hele konseptet rundt i landet. Han har fått med seg Biltema (Applaus!) som sponsor slik at han har kunnet trykke opp informasjonsmateriale og startnummer, og fra Sommerland i Bø har hatt fått noen inngangsbilletter slik at han også kan by på premier.

Han har laget et hefte der hele løpsprosedyren er beskrevet, Olabilskolen heter den, og han kan også formidle byggebeskrivelse. Men akkurat her er det åpenbart at fantasi er vel så viktig, se på de bilene som står utstilt, der er alt fra Fred Flintstone bil til avanserte racere med spoilere i alle ender.

De av dere som ikke har anledning til å fylle ut stemmesedlene for årets tøffeste, eller kan være der for å heie frem konkurrentene søndag, kan komme i kontakt med bevegelsen på www.olabil.no.

Powered by Labrador CMS