MG prosjekt EH32
MG prosjekt EH32

MG prosjekt EH32
MG prosjekt EH32

MG prosjekt EH32
MG prosjekt EH32

MG prosjekt EH32
MG prosjekt EH32

MG prosjekt EH32
MG prosjekt EH32

Feifan
Feifan

Feifan
Feifan

Feifan
Feifan

Feifan
Feifan

Ny MG - og nytt søstermerke

SAIC utvider eksisterende modellrekke og lanserer nytt elbilmerke. Nå snakker de om 100.000 biler til eksportmarkedene.

Publisert Sist oppdatert

Car News China har gravd frem kopier av patent-tegninger på en kommende MG. Slike tegninger pleier å være ganske like det endelige resultatet, selv om de egentlig bare skal fremheve spesielle områder som er omfattet av en type intellektuelle rettigheter.

De skal blant annet hindre altfor mange pirat-karosserideler.

Det er ikke noen MG-typiske design-detaljer i disse bildene, og alt tyder da også på at det dreier seg om en helt ny bil på en helt ny, rent batterielektrisk, plattform.

EH32 er kodenavnet, den skal komme i år, og internt omtaler MG den som sin første globale konstruksjon. Det ryktes forøvrig at denne også skal bygges i Europa.

Den skal stå i spissen for et push som sammen med Maxus skal bringe produsenten opp på over 100.000 eksportbiler i år.

Begge kommer fra SAIC som allerede har opprettet to distribusjonskanaler i Norge, og nå er det kanskje snart tid for en tredje.

Feifan heter nemlig et nytt merke derfra, som også er ment som en rendyrket elbil. At det allerede er flere modeller under dette merket kommer av at det tidligere het SAIC R-linje – det har fått nytt navn nå som det er definert som rendyrket batteri-el.

Kanskje også med batteribytte i tillegg til lading, slik også Geely leker med nå.

For å øke forvirringen kan det nevnes at Feifan ligger under Roewe-delen av SAIC. Roewe var resultatet da SAIC overtok de engelske fabrikkene, men ikke fikk ta med Rover-navnet. MG er et minne om akkurat dette, og det merket kommer fra Roewe-divisjonen.

Powered by Labrador CMS