Calix får ny sjef

Fredrik Andreassen ansatt som ny administrerende direktør for Calix AB i Eskilstuna.

Publisert Sist oppdatert

Fredrik Andreassen etterfølger Peter Gillbrand, som tiltrer somadministrerende direktør for ITS Europe innen AVL konsernet.

Andreassen kommer fra stilling som Program Manager Quality Improvement hos Bombardier i Vesterås.

Han har tidligere vært administrerende direktør i Segerström og Svensson i Eskilstuna, som er et selskap i Aros Quality Group AB.

Fredrik Andreassen tiltrer sin nye stilling senest 1. juli i år.

Calix Group Aftermarket består av selskapene Calix, PeBe och Autoform:

Om Calix
Leverer verdensledende systemløsninger innen forvarming av motor, kupé og batteripakker for kjøretøy. I produktporteføljen inngår også batteriladere, fjernkontroller og høyspenningskabler for kjøretøy og fritidsbåter. Calix har hatt virksomhet siden 1950-tallet og har verdens fremste bilprodusenter som sine kunder. Produktene distribueres også til ettermarkedet gjennom ledende grossister. Utvikling og produksjon foregår i selskapets egne lokaler i Eskilstuna. Calix AB er et 100% svensk- og privateid selskap.

Autoform
Ble grunnlagt i 1988 og gjør sin utvikling og produksjon i Malung i Sverige. Selskapet er spesialisert innenfor ABS plast produksjon og har en høy grad av automatisering i sine prosesser. Hovedproduktene er ski- takbokser og bagasjeromsmatter, men selskapet gjør også spesialtilpasninger til annen industri, eksempelvis deksler til varmepumper. Autoform leverer i dag direkte til de fleste bilprodusentene. 80% av produksjonen eksporteres og selskapet har med sine 8.600 kvm tilgjengelig produksjonsareal kapasitet til 700.000 bagasjeromsmatter og 50.000 ski-/ takbokser årlig.

PeBe
Ble etablert i 1979 med hovedfokus på setetrekk. Selskapet skreddersyr på bestilling, samt lagerfører standard modeller. Setetrekk tilbys til laste- og personbiler, og til anleggs- og landbruksbransjen. Utvikling av setetrekk foregår i Veddige i Sverige, mens produksjon er i Polen og Tsjekkia. Selskapet har i løpet av årene utvidet sortimentet til også å inneholde annet biltilbehør.

Powered by Labrador CMS